Draghi kondigt afbouw stimuleringen ECB vermoedelijk aan in Jackson Hole

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 18:15

Voorzitter neemt voor het eerst in drie jaar deel aan bijeenkomst in Wyoming.

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zal tijdens de bijeenkomst in augustus van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole waarschijnlijk zijn toenemende vertrouwen uitspreken in de economie van de eurozone en aangeven dat er minder stimuleringen nodig zijn. Dit meldden bronnen bekend met de situatie aan The Wall Street Journal.

Draghi zal voor het eerst in drie jaar deelnemen aan de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole in Wyoming.

Momenteel is een van de grootste vragen wat de ECB gaat doen met het opkoopprogramma voor obligaties. Momenteel koopt de centrale bank maandelijks voor 60 miljard euro op.

Dit programma loopt vooralsnog tot in ieder geval eind december 2017. Medewerkers van de ECB zeggen dat de centrale bank tijdens de volgende beleidsvergadering op 7 september zal aangeven dat het programma, bekend als kwantitatieve versoepeling, volgend jaar geleidelijk zal worden afgebouwd.

Draghi's speech in Wyoming vindt minder dan twee weken voor deze beleidsvergadering in september plaats en biedt de centrale bankier de uitgelezen kans de markt voor te bereiden op deze stap, aldus de Amerikaanse zakenkrant.

De laatste toespraak van Draghi in Jackson Hole in augustus 2014 wordt beschouwd als de aftrap van het opkoopprogramma van de ECB. Het aankondigen van het einde van dit programma tijdens dezelfde bijeenkomst zou een "zekere symmetrie" hebben, voegde een bron bekend met de situatie toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Capital One in trek na sterke kwartaalcijfers

Visa ook hoger in handel nabeurs.

Gisteren - Lees verder

EBay onderuit na kwartaalcijfers

Winst duikelt door fiscale last.

Gisteren - Lees verder

Microsoft boekt meer winst

Aandeel stijgt nabeurs.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.