Europese beurzen hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 18:41

Yellen zet markten hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 386,14 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.641,33 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.235,40 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent lager op 7.413,44 punten.

De markten verteerden donderdag de getuigenis van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. "De Dow Jones zette woensdag een nieuw record nadat Fed-voorzitter Janet Yellen plannen herhaalde om de rentetarieven te verhogen en te beginnen met het verlagen van de balans van de centrale bank dit jaar", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "Op het eerste gezicht lijkt de update 'hawkish', maar Yellen voegde eraan toe dat de renteverhoging geleidelijk zal zijn en dat de inflatie onder de doelstelling van de centrale bank ligt. De boodschap is dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is om de rente te verhogen, maar niet zo sterk dat deze snel moet plaatshebben", voegde hij toe. Yellen's getuigenis donderdag voor de Amerikaanse Senaat leverde geen nieuwe inzichten op.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat consumentenprijzen in Duitsland in juni conform voorlopige cijfers iets sterker stegen dan in de voorgaande maand, bleek uit definitieve cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. In juni kwam de inflatie op jaarbasis uit op 1,6 procent, waar ook voorlopige cijfers al op duidden. In mei was nog sprake van een inflatie van 1,5 procent en in april stegen de consumentenprijzen met 2,0 procent.

De consumentenprijzen in Frankrijk stegen in juni, zoals verwacht, juist iets minder sterk dan een maand eerder, was op te maken uit definitieve cijfers van het Franse statistiekbureau Insee. Op jaarbasis was afgelopen maand sprake van een inflatieniveau van 0,7 procent, na een stijging van de consumentenprijzen met 0,8 procent in mei. Voorlopige cijfers wezen al op een stijging van 0,7 procent voor juni.

Ook de Spaanse consumentenprijzen zijn in juni, zoals voorzien, in een lager tempo gestegen dan in de twee maanden ervoor, bleek uit definitieve cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek INE. Op jaarbasis bedroeg de inflatie afgelopen maand 1,5 procent, tegen 1,9 procent in mei en 2,6 procent in april.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 46,12 dollar, terwijl een september-future Brent 1,4 procent hoger bewoog op 48,42 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1389. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1452 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1412 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

AstraZeneca noteerde 3,5 procent lager, na mediaberichten dat CEO Pascal Soriot naar verwachting de nieuwe CEO wordt van Teva Pharmaceuticals Industries.

Daimler steeg 0,7 procent, na mediaberichten dat de Duitse autobouwer in navolging van onder meer Volkswagen en Fiat Chrysler wordt beschuldigd van het manipuleren van emissietesten in Europa en de Verenigde Staten.

Het aandeel Norwegian kelderde met 14,8 procent, nadat de Noorse luchtvaartmaatschappij bekendmaakte in het tweede kwartaal een licht lager operationeel resultaat te hebben gerealiseerd mede als gevolg van gestegen brandstofprijzen, terwijl de omzet juist flink toenam.

Telecom Italia steeg 2,7 procent, nadat S&P zijn outlook voor de kredietwaardigheid van het telecomconcern op 'positief' zette, na de succesvolle uitvoering van een efficiëntieplan.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.446,82 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

24 minuten geleden - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

29 minuten geleden - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.117,66 -1,57% -81,56 5.199,22
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.296,15 -0,34% -18,20 5.314,35