Europese beurzen openen licht hoger

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 07:59

Beweging omhoog vertraagt.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan donderdag een licht hogere opening tegemoet, hoewel het mogelijk moeilijk wordt de beweging vast te houden. In Azië gingen de aandelenmarkten donderdagochtend verder omhoog, nadat een voorzichtige toon van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve de bereidheid bij beleggers om risico te nemen aanwakkerde.

IG Markets voorziet een openingswinst van 15 punten voor de Duitse DAX, 7 punten voor de Britse FTSE 100 en een winst van 0,4 punten voor de Franse CAC 40.

De Europese beurzen sloten woensdag fors hoger, nadat voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve zei dat de marktrente niet zo heel veel verder omhoog hoeft. Een stijging van olieaandelen en een goed ontvangen trading update van Burberry hielpen de aandelenmarkten verder omhoog.

De Europese beurzen stegen nadat Yellen haar verklaring voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden publiceerde. Daarin zei ze dat de Fed de rente geleidelijk zal verhogen, maar dat "de federal-funds rente niet zo heel veel verder zou hoeven stijgen om een neutraal beleid te bereiken. "De markten haakten aan op het tweede deel van die uitspraak, nadat blijkbaar was gevreesd voor een hardere toon van de voorzitter. 

Bedrijfsnieuws

Luxe moderetailer Burberry won 3,2 procent, nadat het modemerk meldde dat het op schema ligt om zijn kostenbesparingsdoelstellingen te halen. Burberry heeft in het afgelopen kwartaal een hogere identieke en onderliggende omzet geboekt. 

Sectorgenoten zaten tevens in de lift. LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton won 0,9 procent en de moedermaatschappij van Gucci, Kering, steeg 2,4 procent.

De Noorse bank DNB won 5,2 procent, na beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal.

Oliefondsen wonnen, nadat zowel het American Petroleum Institute als de Energy Information Administration deze week een daling van de Amerikaanse olievoorraden met zo'n 8 miljoen vaten rapporteerden. BP steeg 1,9 procent, Repsol won 1,4 procent in Madrid en het Italiaanse Eni noteerde 1,7 procent hoger.

 Barratt Developments steeg 0,9 procent. De Britse huizenbouwer verwacht dat de winst voor belasting in het huidige gebroken boekjaar met circa 765 miljoen pond zal stijgen, dankzij hogere huizenverkopen.

Pearson zette de neerwaartse trend van dinsdag voort en sloot 4,8 procent lager. De Britse uitgever meldde dinsdag zijn belang van 22 procent in Penguin Random House te verkopen voor 1 miljard dollar aan zijn joint-venture partner Bertelsmann. 

Euro STOXX 50           3.515,23 (+1,5%) 

STOXX Europe 600         384,90 (+1,5%) 

DAX                         12.626,58 (+1,5%) 

CAC 40                      5.222,13 (+1,6%) 

FTSE 100                   7.416,93 (+1,2%) 

SMI                           9.015,60 (+1,6%) 

AEX                              516,59 (+1,1%) 

BEL 20                       3.867,48 (+1,1%) 

FTSE MIB                  21.432,55 (+1,5%) 

IBEX 35                    10.560,40 (+1,1%) 

 

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures donderdag hoger.

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger, na de 'dovish' getuigenis van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen. "Het leek erop alsof Yellen het recente 'hawkish' sentiment een beetje wilde matigen", zei marktanalist Karyn Cavanaugh van Voya Financial. "Ze is weer terug naar het bestuderen van de inflatie. De markt was wat ongerust geworden, maar we zagen weer dezelfde dovish Yellen."

De Federal Reserve maakte ook het Beige Book bekend. Hieruit bleek dat Amerika te kampen heeft met een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten waardoor er niet genoeg mensen worden aangenomen. Het rapport zei ook dat de economische groei van eind mei tot en met juni "licht tot gematigd" was. Dat is een iets minder positieve kwalificatie dan in het vorige Beige Book werd gegeven.

Bedrijfsnieuws

PayPal steeg woensdag 3,3 procent nadat het bedrijf aankondigde te gaan samenwerken met Apple. De samenwerking houdt in dat consumenten PayPal kunnen gebruiken om voor Apple's producten uit de App Store, Apple Music, iTunes en iBooks te betalen. 

Apple gaat al zijn data uit de cloud voor zijn Chinese klanten opslaan bij een bedrijf dat in handen is van de Chinese staat. Dit betekent dat het technologiebedrijf de controle over deze data deels uit handen geeft. Apple neemt de maatregel om aan nieuwe veiligheidsregels te voldoen. De koers van het aandeel Apple steeg 0,1 procent. 

American Airlines heeft in juni in stoelmijlen gemeten een recordmaand achter de rug en verwacht ook het tweede kwartaal flinke groei van de omzet per beschikbare kilometer. American Airlines verwacht voor het tweede kwartaal een groei van de omzet per gevlogen stoelmijl op jaarbasis van 5 tot 6 procent, waar eerder werd uitgegaan van 3,5 tot 5,5 procent. Deze verhoging van de outlook hangt samen met verbeterde gemiddelde opbrengsten op het passagiersvervoer. De koers van American Airlines steeg 4,2 procent. 

Berkshire Hathaway zet spoed achter pogingen om goedkeuring te krijgen van toezichthouders in Texas voor de overname van Oncor. Hiermee wil het beleggingsvehikel van Warren Buffett hedgefonds Elliott Management voor zijn, dat ook interesse heeft in het energiebedrijf. In plaats van de review periode van 180 dagen gaat Berkshire proberen om een fiat te krijgen in 60 tot 90 dagen, zei een advocaat van Energy Future Holdings, dat 80 procent van Oncor in bezit heeft woensdag. De koers van Berkshire steeg 0,2 procent.

In de handel nabeurs steeg het aandeel Novartis 1,7 procent, nadat het farmaceutische concern meldde dat een adviescommissie een middel tegen leukemie bij kinderen unaniem aanbeval bij toezichthouder FDA.

 

S&P 500 index                    2.443,25 (+0,73%)

Dow Jones index                21.532,14 (+0,57%)

Nasdaq Composte                6.261,17 (+1,10%)

 

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden donderdag hoger, met een plus van 0,2 procent voor de Japanse Nikkei en een winst van 0,4 procent voor de Chinese Shanghai Composite. 

Nikkei 225                   20.104,39 (+0,03%)

Shanghai Composite       3.211,94 (+0,45%)

Hang Seng                   26.333,92 (+1,11%)

 

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 1,1442. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1419 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1410 op de borden. 

USD/JPY Yen   113,07

EUR/USD Euro  1,1442

EUR/JPY Yen   129,32

 

MACRO-AGENDA:

04:00 Handelsbalans - Juni (Chi)

08:00 Inflatie - Juni def. (Dld)

08:45 Inflatie - Juni def. (Fra)

09:00 Inflatie - Juni def. (Spa)

11:00 Maandrapport oliemarkt IEA

14:30 Steunaanvragen - Wekelijks (VS)

14:30 Producentenprijzen - Juni (VS)

16:00 Hoorzitting Yellen over monetair beleid Fed in Senaat (VS)

 

BEDRIJFSNIEUWS:

00:00 Südzucker - Cijfers eerste kwartaal 2017/18 (Dld)

13:00 Delta Air Lines - Cijfers tweede kwartaal (VS)

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

21 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

51 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.117,66 -1,57% -81,56 5.199,22
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.296,15 -0,34% -18,20 5.314,35