Hogere olieprijs drukt resultaat Norwegian

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 10:50

Kwartaalomzet van budgetmaatschappij wel gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Norwegian heeft in het tweede kwartaal een licht lager operationeel resultaat gerealiseerd mede als gevolg van gestegen brandstofprijzen, terwijl de omzet juist flink toenam. Dit meldde de Noorse budgetmaatschappij donderdag in zijn kwartaalrapportage.

Het resultaat voor belastingen (EBT) daalde van 930 miljoen naar 862 miljoen Noorse kronen, omgerekend circa 91 miljoen euro. Volgens de maatschappij is dat te wijten aan hogere leasekosten en olieprijzen en de invoering van passagiersbelasting door de Noorse regering.

De kwartaalomzet steeg met 17 procent van 6,6 miljard naar naar 7,8 miljard kroon. Onder de streep restte een nettowinst van 1,1 miljard kroon, hetgeen flink meer was dan de 745 miljoen kroon uit dezelfde periode een jaar eerder. Dat was mede te danken aan de verkoop van aandelen in Bank Norwegian.

"De totale prestaties waren in het kwartaal positief in al onze markten", meldde Norwegian in de kwartaalrapportage, daarbij wijzend op de bezettingsgraad van 88 procent en een stijging van het aantal passagiers met 12 procent naar 8,6 miljoen, vooral dankzij een sterke groei op luchthavens Oslo Airport en London Gatwick. 

De maatschappij startte in het afgelopen kwartaal met de inzet van Boeing 737 MAX-vliegtuigen op trans-Atlantische vluchten  en meldde dat de vooruitboekingen voor de komende maanden er "heel goed uitzien".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.