Meer inflatie nodig voor renteverhoging - Dallas-Fed-voorzitter Kaplan

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 19:40

Kaplan pleit voor geleidelijke afbouw ruime monetaire beleid.

(ABM FN-Dow Jones) Volgens Robert Kaplan, de voorzitter van de Federal Reserve van Dalles, is waarschijnlijk een hogere inflatie nodig alvorens hij zijn steun uitspreekt voor een renteverhoging. Dit meldde de centrale bankier donderdag op de website van de Dallas Fed.

"Ik zou graag meer bewijs willen zien dat vooruitgang wordt geboekt bij het bereiken van de 2 procent inflatiedoelstelling op de middellange termijn", schreef Kaplan.

Janet Yellen zei een dag eerder tijdens haar getuigenis voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden door te gaan met het verhogen van de rente, maar ze erkende dat de inflatie momenteel te zwak is. Veel marktvolgers plaatsen vraagtekens bij het voornemen van de centrale bank om de rente te verhogen op een moment waarop de inflatie onder de 2 procent doelstelling noteert.

Yellen en Kaplan zijn echter van mening dat de recente zwakte waarschijnlijk is te wijten aan tijdelijke factoren. Kaplan zei dat een verdere verbetering van de arbeidsmarkt op de middellange termijn zou moeten leiden tot een inflatie van of meer dan 2 procent.

"Ik ben van plan geduld te betrachten bij het beoordelen van toekomstige data en te evalueren of we vooruitgang boeken bij het bereiken van onze inflatie-doelstelling", aldus Kaplan. "ik heb ervoor gepleit dat toekomstige wijzigingen in het accommoderende beleid op geleidelijke wijze geïmplementeerd moeten worden", voegde hij toe.

Ondanks Kaplan's zorgen over de inflatie en zijn voorzichtiger benadering van het monetaire beleid is de centrale bankier relatief optimistisch over de vooruitzichten van de Amerikaanse economie. "Ik ben van mening dat we goede vooruitgang boeken bij het vervullen van onze doelstellingen om volledige werkgelegenheid en prijsstabiliteit te bereiken", aldus Kaplan. "De economie beweegt richting een situatie van volledige werkgelegenheid, waarbij de centrale bank een economische groei voorziet van 2 procent dit jaar", concludeerde hij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Resultaten Gilead onder druk

Biofarmaceut verhoogt outlook voor 2017.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Betaaldienstverlener verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Facebook boekt hogere resultaten

Omzet en winst per aandeel hoger dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit weer hoger

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.