Slipperfabrikant Havaianas verkocht - media

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 09:19

Braziliaanse miljardair haalt geld op voor megaboete.

(ABM FN-Dow Jones) J&F Investimentos heeft een controlerend belang in Alpargatas, de fabrikant van slippers van het merk Havaianas, verkocht aan beleggingsvehikels van twee prominente Braziliaanse bankiersfamilies voor 3,5 miljard Braziliaanse real, omgerekend circa 950 miljoen euro. Dit meldde persbureau Reuters donderdag op basis van meldingen die werden gedaan bij de toezichthouder.

Het belang van J&F van 86 procent in Alpargatas zal worden gedeeld door de beleggingsfondsen van de puissant rijke families Villela en Setubal, eigenaren van de grootste Zuid-Amerikaanse bank Itau Unibanco, en van de miljardairsfamilie Moreira Salles, ook een grote aandeelhouder van die bank. Een eerder bod van 3,3 miljard real leek zondag nog te zijn afgeketst, volgens Reuters.

J&F is het investeringsfonds dat het vermogen beheert van de miljardairsfamilie Batista. Het fonds kreeg recent een boete van 10,3 miljard real in verband met een corruptie-onderzoek. De verkoop van de slippermaker zou bedoeld zijn om de boete te kunnen betalen.

Alpargatas is gevestigd in de Braziliaanse stad Sao Paolo. Het aandeel steeg dit jaar al met 50 procent op de verwachting van een verkoop. Het bedrijf beheert ook andere Braziliaanse modemerken, waaronder het strandkledingmerk Osklen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.