Tweede kwartaal TSMC minder winstgevend

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 08:02

Omzet met 9 procent omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Taiwan Semiconductor Manufacturing Company heeft in het tweede kwartaal een lagere winst en omzet geboekt dan een kwartaal eerder. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Taiwanese chipfabrikant, een belangrijke klant van het Nederlandse ASML.

De omzet daalde op kwartaalbasis met bijna 9 procent tot 214 miljard Taiwanese dollar. De nettowinst liep met zelfs ruim 24 procent terug naar 66 miljard dollar. Per aandeel bedroeg de winst 2,56 Taiwanese dollar.

De brutomarge kwam uit op 50,8 procent, en de nettowinst marge op 31,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.