Valuta: Amerikaanse dollar maakt pas op de plaats

Redactie ABM Financial News - 13 juli 2017, 11:33

Canadese dollar stijgt op hogere ramingen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdagochtend vlak ten opzichte van de Amerikaanse dollar, die herstelde van de daling van de Amerikaanse munt nadat voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve woensdag zei dat de rente niet heel veel verder omhoog hoeft. De Canadese dollar won terrein op de Amerikaanse munt na een verwachte renteverhoging en het Britse pond is hersteld op een toenemende kans op een renteverhoging. Dit zei valutaspecialist Paul Erdmann van Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Naast de neerwaartse druk door de woorden van Yellen op woensdagmiddag voor het Conges, leek de dollar ook onder druk te staan door "het gedoe" rond de familie Trump die in het Witte Huis huishoudt, zei Erdmann.     

De onrust rondom Trumpgate en een Fed die zich weinig lijkt aan te trekken van een recente vergadering van centrale banken  in het Portugese Sintra verzwakken de dollar steeds verder, volgens analisten Rabobank.

De euro stond woensdag rond 1,1400 dollar, nadat woensdag bijna de 1,15 werd aangetikt. Rabobank noemden het donderdag echter  "een kwestie van tijd" voordat de barrière van 1,15  dollar geslecht zal worden, als deze dynamiek stand houdt.

Yellen zei tegen het Congres dat de rente slechts niet ver hoeft te worden verhoogd, om tot een neutraal monetaire beleid te komen. Beleggers kijken nu u naar de Amerikaanse producentenprijzen en het vervolg van de verklaring van Yellen voor het Congres donderdag.

De Canadese dollar steeg nadat de Canadese centrale bank een hogere groeiraming bekendmaakte en de rente verhoogde. Die verhoging was al door de markt ingeprijsd, zei Erdmann.

Het Britse pond herstelde van de daling van dinsdag, na economische cijfers van woensdag die beter dan verwacht waren, aldus Erdmann. De kans op een renteverhoging is daarmee toegenomen, denkt de valutaspecialist. Als de stemmen in de monetaire beleidscommissie van de Bank of England staken, heeft president Carney de doorslaggevende stem, zei de marktanalist.

Woensdagochtend noteerde de euro/dollar op 1,1406 de euro/sterling op 0,8821 en het dollar/yen op 113,09. De Canadese dollar stond op 0,7843 Amerikaanse dollar, tegen 0,773 dollar woensdagmiddag. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.