Amerikaans consumentenvertrouwen verder gedaald

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 16:05

Index gezakt tot 93,1.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juli verder afgenomen. Dit bleek vrijdag uit een voorlopige meting van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen zakte van 95,1 eind juni naar 93,1 halverwege deze maand. In mei stond de index nog op 97,1.

Volgens econoom Richard Curtin van Universiteit van Michigan suggereren de data dat de hoop op een langdurige periode van een economische groei van 3 procent, die werd aangewakkerd door de uitverkiezing van Donald Trump als Amerikaans president, grotendeels verdwenen is.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde op maandbasis van 83,9 naar 80,2. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam uit op 113,2, wat een kleine verbetering was van ten opzichte van eind juni, toen de subindex op 112,5 stond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

13 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

21 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

28 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

28 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.