Beter Bed boekt hogere kwartaalomzet

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 08:11

Beddenverkoper boekt conform verwachting hogere omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het tweede kwartaal van 2017 de omzet zien stijgen, ondanks dat het warme zomerweer invloed heeft gehad op de bezoekersaantallen. Dit maakte de beddenverkoper vrijdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet van Beter Bed steeg in het tweede kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis van 89,8 miljoen naar 94,6 miljoen euro. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News hielden rekening met een stijging van 5,8 procent tot 95,0 miljoen euro. Exclusief de overname van Sängjätten nam de omzet afgelopen kwartaal met 2,9 procent toe. 

In Duitsland, veruit de grootste markt voor Beter Bed, liet de omzetontwikkeling ten opzichte van van de voorgaande kwartalen een verbetering zien, meldde het concern uit Uden. De identieke omzet in vergelijkbare winkels daalde evenwel in het tweede kwartaal nog steeds, en wel met 0,9 procent ten opzichte van een daling van 1,7 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. De totale Duitse omzet daalde in het tweede kwartaal uiteindelijk met 0,4 procent.

In Nederland steeg de kwartaalomzet met 6,1 procent. De orderinstroom in vergelijkbare winkels nam toe met 13,1 procent. Het consumentenvertrouwen en de koopbereidheid bleven "onverminderd hoog", aldus Beter Bed.

Zwitserland, Spanje en België toonden in het tweede kwartaal sterke omzetgroei, maar in Oostenrijk was de omzetontwikkeling vlak ten opzichte van vorig jaar. 

De orderportefeuille van Beter Bed bedroeg aan het eind van het tweede kwartaal 19,8 miljoen euro en kwam daarmee 3,1 procent hoger uit dan voorgaand jaar.

Het huidige totaal aantal eigen winkels bedroeg eind juni 1.194.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op een groen Damrak 2,9 procent hoger op 16,15 euro. Op 30 augustus volgen de definitieve kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

15 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

28 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

30 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

39 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 15,70 0,13% 0,02 15,68