Beursblik: cijfers Beter Bed conform verwachting

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 08:42

Resultaten in Duitsland vallen iets tegen volgens Degroof Petercam.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het tweede kwartaal van 2017 in lijn met de verwachtingen gepresteerd, al vielen de resultaten in Duitsland iets tegen. Dit zei analist Fernand de Boer van Degroof Petercam vrijdag tegenover ABM Financial News. 

Voorbeurs werd bekend dat de netto-omzet van Beter Bed in het tweede kwartaal met 5,3 procent is gestegen op jaarbasis van 89,8 miljoen naar 94,6 miljoen euro. 

De Boer noemde de omzetstijging in lijn met de eigen taxaties. De resultaten in Duitsland vielen evenwel iets lager uit dan verwacht, ondanks dat de omzetontwikkeling ten opzichte van het voorgaande kwartaal een verbetering liet zien. De identieke omzet in vergelijkbare winkels in Duitsland daalde in het tweede kwartaal met 0,9 procent ten opzichte van een krimp van 1,7 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. 

De omzetgroei in andere landen als Zwitserland, Spanje en België konden de omzetdaling in Duitsland opvangen, aldus de marktvorser van Degroof Petercam. 

De orderportefeuille van Beter Bed bedroeg aan het eind van het tweede kwartaal 19,8 miljoen euro en kwam daarmee 3,1 procent hoger uit dan voorgaand jaar. De Boer noemde dit evenwel "een beperkte stijging". Volgens de analist is de kleine stijging in Nederland ergens ook logisch, omdat de orderportefeuille in Nederland al flink was gestegen. "Op enig moment zal er een vertraging optreden, een sterke groei is niet voor eeuwig", aldus de marktvorser. 

Verder sprak De Boer van weinig bijzonderheden en merkte hij op dat het tweede kwartaal voor de beddenverkoper uit Uden traditioneel veel minder belangrijk is dan het eerste.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op een groen Damrak 2,9 procent hoger op 16,15 euro. Op 30 augustus volgen de definitieve kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

23 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

31 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

38 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

38 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

41 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 15,58 -0,19% -0,03 15,61