Easyjet dichtbij akkoord voor Europese tak

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 10:44

Benodigde vergunningen bijna binnen.

(ABM FN-Dow Jones) Easyjet hoopt spoedig een akkoord te krijgen om een nieuwe Europese luchtvaartmaatschappij op te mogen richten. Dit meldde de Britse prijsvechter vrijdag. 

Easyjet diende eerder dit jaar bij Austro Control een aanvraag in voor een Air Operator Certificate (AOC) en deed bij het Oostenrijks federaal ministerie van Transport, Innovatie en Technologie een aanvraag voor een exploitatievergunning.

Volgens het bedrijf is het accreditatieproces "reeds vergevorderd" en Easyjet hoopt spoedig het AOC en de vergunning te ontvangen. Wanneer de Britse prijsvechter daadwerkelijk akkoord krijgt, dan zal er een nieuwe luchtvaartmaatschappij worden opgericht genaamd Easyjet Europe, met een hoofdkantoor in Wenen. 

Dit moet EasyJet in staat stellen om vluchten door heel Europa en binnen Europese landen te kunnen blijven uitvoeren, nu het Verenigd Koninkrijk van plan is om de EU te verlaten. Het personeel en de vliegtuigen die onder de entiteit EasyJet Europe gaan vallen, zijn nu al gestationeerd op de verschillende bases in Europa.

De nieuwe organisatiestructuur betekent dat EasyJet een pan-Europese luchtvaartgroep wordt met vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Door het oprichten van EasyJet Europe worden er een aantal nieuwe banen in Oostenrijk gecreëerd. Er worden geen banen verplaatst van het VK naar Oostenrijk. 

Hoewel de nieuwe structuur alle huidige vliegrechten van EasyJet beschermt binnen Europa, zegt het bedrijf de EU en het VK te willen aansporen om een nieuw luchtvaartakkoord te sluiten die op zijn minst vluchten tussen het VK en de EU mogelijk blijft maken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

10 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

54 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.