Iets lagere winst Citigroup ondanks hogere omzet

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 14:15

Winst per aandeel wel omhoog in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft in het tweede kwartaal van 2017 iets minder winst geboekt, ondanks een hogere omzet. Dit maakte de Amerikaanse bankreus donderdag voorbeurs bekend.

De nettowinst daalde als gevolg van hogere kosten en meer belastingen nipt van 4,0 miljard een jaar eerder tot 3,9 miljard dollar. De winst per aandeel steeg wel, naar 1,28 dollar, van 1,25 dollar een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden vooraf op een winst per aandeel van 1,21 dollar. De hogere winst per aandeel was vooral te danken aan de inkoop van 29 miljoen eigen aandelen.

De omzet van Citigroup steeg op jaarbasis met 0,4 miljard naar 17,9 miljard dollar. Deze omzetstijging van 2 twee procent was onder meer te danken aan de 6 procent hogere omzet bij de divisie institutionele klanten. Exclusief wisselkoerseffecten lag de groepsomzet zelfs 3 procent hoger.

De voorzieningen voor slechte leningen daalden van 256 miljoen naar 16 miljoen dollar.

De kernkapitaalratio CET1 steeg van 12,8 procent eind maart dit jaar naar 13,0 procent. "Ruim boven de 11,5 procent die we denken dat nodig is om de onderneming zorgvuldig te leiden", aldus CEO Michael Corbat van Citigroup.

Citigroup beschikt over een van de ruimste kapitaalbuffers van alle Amerikaanse banken, wat deels te danken is aan de grote compensabele verliezen op de balans. Als die opgesoupeerd wordt valt er kapitaal vrij voor aandeelhouders.

Het aandeel Citigroup noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.