Olieprijs verder omhoog

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 20:52

Force majeure in Nigeria helpt sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gestegen. Voor de vijfde handelssessie rij sloot een augustus future West Texas Intermediate daardoor hoger, op een settlement van 46,54 dollar. Ten opzichte van donderdag betekende dit een stijging van 0,46 dollar, of 1,0 procent.

Olie vond steun in het nieuws dat Royal Dutch Shell in Nigeria force majeure had afgekondigd. Een exacte reden werd daarbij niet gegeven maar de olie- en gas-infrastructuur in de Niger Delta heeft vaak last van sabotage door militante groepen. "Productie-onderbrekingen laten maar weer eens hun impact op de markt zien", volgens energie-analist Robbie Fraser van Schneider Electric. 

Nigeria en Libië, momenteel vrijgesteld van de voorwaarden van de OPEC productiedeal, vormen een uitdaging voor dat akkoord, omdat de twee landen de productie willen opvoeren. "Het is goed om te onthouden dat zelfs wanneer deze landen de output verhogen, het risico van onderbrekingen nog steeds ongekend hoog is, zeker in Libië", aldus Fraser.

Op weekbasis steeg de olieprijs circa 5,2 procent. Maandrapporten van de EIA en IEA waren redelijk positief en spraken enerzijds van een verwachte hogere vraag naar olie en anderzijds van een mogelijk lagere Amerikaanse productie. Wekelijkse cijfers van oliedienstverlener Baker Hughes lieten dat vrijdag evenwel nog niet zien, want het aantal actieve boortorens in Amerika steeg met 2 stuks tot 765. 

Verder sprak de OPEC deze week in zijn maandelijkse analyse over een olievraag die in 2018 vermoedelijk onder de verwachte productie uitkomt. Het oliekartel produceerde in juni bovendien 0,3 miljoen vaten meer op een totaal van 32,6 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Betaaldienstverlener verhoogt outlook.

11 minuten geleden - Lees verder

Facebook boekt hogere resultaten

Omzet en winst per aandeel hoger dan verwacht.

31 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit weer hoger

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street weer op weg naar hoger slot

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit weer hoger

Amerikaanse olievoorraden flink gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.