Overwegend vlakke koersen in Europa

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 12:28

Afwachten op Amerikaanse macrocijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag aan het begin van de middag overwegend onveranderd. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vlak op 386,23 punten, de Duitse DAX stond ook vlak op 12.637,02 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een kleine plus van 0,1 procent op 5.241,25 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,2 procent lager op 7.397,50 punten.

"Europese aandelen zijn grotendeels vlak vandaag bij een gebrek aan macro-economisch nieuws, waardoor beleggers een afwachtende houding aannemen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. 

Madden voegde toe dat over het algemeen het sentiment wel positief bleef, ondersteund door de woorden van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, die deze week positief was over de Amerikaanse economie, maar aangaf de rente niet al te veel te zullen verhogen. 

Vrijdagmiddag staan er Amerikaanse macrocijfers geagendeerd die mogelijk wel voor beweging zullen zorgen, waarbij de aandacht met name zal uitgaan naar de inflatiecijfers. De ontwikkeling van het Amerikaanse prijspeil is momenteel een belangrijk richtpunt voor de Fed.  

Yellen zei donderdag tegen de Amerikaanse Senaat dat zij op een aantrekkende inflatie rekent. 

De euro/dollar noteerde op 1,1416. Aan het begin van de handelsdag werd het valutapaar op 1,1418 verhandeld. 

Olie werd duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 46,34 dollar, terwijl een september-future Brent 0,6 procent steeg op 48,72 dollar.

Statistiekbureau Eurostat maakte bekend dat de eurozone krap 13 procent meer heeft geëxporteerd in mei. De import groeide met ruim 16 procent nog harder. Italiaanse consumentenprijzen bleken in juni te zijn opgelopen, maar wel minder hard dan in mei. 

Bedrijfsnieuws

Het Britse uitzendbedrijf Hays heeft in het vierde kwartaal van het recent afgesloten gebroken boekjaar de ontvangen vergoedingen zien aantrekken, wat positief is voor de winstgevendheid. In een tussentijds handelsbericht zei Hays dat de vergoedingen met 7 procent waren gestegen op vergelijkbare basis. Het aandeel Hays verloor desalniettemin 0,8 procent.

Easyjet hoopt spoedig een akkoord te krijgen om een nieuwe Europese luchtvaartmaatschappij op te mogen richten. De Britse prijsvechter wil Easyjet Europe oprichten, met een hoofdkantoor in Wenen. Dit moet EasyJet in staat stellen om vluchten door heel Europa en binnen Europese landen te kunnen blijven uitvoeren, nu het Verenigd Koninkrijk van plan is om de EU te verlaten. De koers van Easyjet verloor 0,1 procent.

Staalbedrijf ArcelorMittal werd door ING op de kooplijst gezet. Het koersdoel ging van 25,50 naar 28,00 euro. Volgens de bankanalisten schat de markt de ontwikkelingen rondom ArcelorMittal niet op waarde. De marktvorsers wezen onder meer op de beter dan voorziene cijfers van de staalreus in het eerste kwartaal en de aantrekkende mondiale staalmarkt. Ook zal de overname van de Italiaanse staalfabriek Ilva flink bijdragen in de toekomst. In Amsterdam steeg de koers van het aandeel 1,7 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.447,83 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.553,09 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 6.274,44 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

10 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

23 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

25 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

34 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.190,17 0,56% 29,09 5.161,08
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.269,71 -0,27% -14,04 5.283,75