Ton Anbeek van Beter Bed naar Accell

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 18:00

Nieuwe CEO gaat per 1 november aan de slag met implementatie strategie.

(ABM FN-Dow Jones) Ton Anbeek start per 1 november van dit jaar als CEO van Accell Group. Dit maakte de fietsenfabrikant uit Heerenveen vrijdag nabeurs bekend nadat eerder op de middag al duidelijk werd dat Anbeek zijn functie als topman van beddenverkoper Beter Bed zal neerleggen.

"We zijn verheugd in Ton Anbeek de nieuwe CEO van Accell Group te hebben gevonden. Ton Anbeek heeft ruime ervaring op gebied van marketing, sales, retail, en omnichannel e-commerce. Zijn ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke integriteit en leiderschapsstijl, maken hem zeer geschikt om Accell Group te leiden", verklaarde de voorzitter van de raad van commissarissen van Accell, Ab Pasman in een toelichting.

Anbeek gaf eerder in een persbericht van Beter Bed aan dat het een moeilijk besluit was om het bedrijf uit Uden te verlaten, maar dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging na zeven jaar de scepter te hebben gezwaaid bij het beddenconcern. Bij Accell zal hij als topman verantwoordelijk worden voor de implementatie van de aangekondigde aangescherpte strategie. Eerder dit jaar staakte het concern nog verkennende overnamegesprekken met Pon Holdings. 

De voorgenomen benoeming van Anbeek zal in oktober worden voorgelegd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Na zijn benoeming zal de raad van bestuur bestaan uit vier leden, met naast Anbeek ook CFO Hielke Sybesma, COO Jeroen Snijders Blok en CSCO Jeroen Both.

Op een groen Damrak sloot het aandeel Beter Bed vrijdag 2,9 procent lager op 15,68 euro. Accell Group verloor 1,0 procent op 28,47 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 26,25 -8,89% -2,56 28,81
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 15,48 -2,09% -0,33 15,81