Topman Beter Bed vertrekt

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 17:10

CEO verlaat onderneming per november.

(ABM FN-Dow Jones) Ton Anbeek verlaat per 1 november dit jaar Beter Bed. Dit kondigde de beddenverkoper uit Uden vrijdagmiddag kort voor het sluiten van de beurs aan.

"Sinds 1 maart 2010 ben ik CEO van Beter Bed Holding N.V. Het was voor mij een moeilijke beslissing de groep te verlaten, maar na ruim 7 jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging", zo verklaarde Anbeek.

De raad van commissarissen van Beter Bed zei het besluit van Anbeek te betreuren, maar te respecteren. Een zoektocht naar een opvolger zal spoedig worden gestart.

Vrijdag voorbeurs maakte Beter Bed de omzetcijfers over het tweede kwartaal bekend. De netto-omzet van Beter Bed steeg in het tweede kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis van 89,8 miljoen naar 94,6 miljoen euro. Analisten geraadpleegd door ABM Financial News hielden rekening met een stijging van 5,8 procent tot 95,0 miljoen euro. Exclusief de overname van Sängjätten nam de omzet afgelopen kwartaal met 2,9 procent toe.

In Duitsland, veruit de grootste markt voor Beter Bed, liet de omzetontwikkeling ten opzichte van van de voorgaande kwartalen een verbetering zien, meldde het concern uit Uden. De identieke omzet in vergelijkbare winkels daalde evenwel in het tweede kwartaal nog steeds, en wel met 0,9 procent ten opzichte van een daling van 1,7 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. De totale Duitse omzet daalde in het tweede kwartaal uiteindelijk met 0,4 procent.

De orderportefeuille van Beter Bed bedroeg aan het eind van het tweede kwartaal 19,8 miljoen euro en kwam daarmee 3,1 procent hoger uit dan voorgaand jaar.

Op een groen Damrak werd het aandeel Beter Bed, kort voor het sluiten van de handel, 2,4 procent lager verhandeld op 15,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

24 minuten geleden - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

29 minuten geleden - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 15,48 -2,09% -0,33 15,81