Valuta: focus op Amerikaanse macrocijfers

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 09:36

Opmerkingen Yellen blijven volgens Rabobank sentiment beheersen.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten ligt het zwaartepunt vrijdag met name in de middag, wanneer Amerikaanse macrodata, zoals een inflatiecijfer, voor beweging kunnen zorgen. Dit zei martkanalist Stefan Koopman tegenover ABM Financial News.

Om half drie verschijnt het Amerikaanse inflatiecijfer, wat volgens Koopman het belangrijkste cijfer van de dag is. "Voorafgaand zullen handelaren vooral hierop posities in gaan nemen", verwacht de analist.

Koopman legde uit dat de dollar wat onder druk is komen te staan, in reactie op de uitlatingen eerder deze week van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve in haar getuigenissen voor de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden. "Haar onderliggende toon was toch vrij dovish, terwijl andere centrale banken juist recent wat meer hawkish zijn geworden. Dit heeft de dollar onder druk gezet."

Een half uur na opening van de aandelenmarkten noteerde de dollar tegenover de euro op 1,1414. Volgens Rabobank is een niveau van 1,15 binnen bereik gekomen.

Koopman wees met betrekking tot de inflatie op de uitspraken van Yellen donderdag waarin ze zei dat het te voorbarig was om vast te stellen dat de doelstelling van een inflatie van 2 procent niet gehaald wordt. Yellen baseerde zich onder meer op de sterke arbeidsmarkt in Amerika en de stijgende prijzen van geïmporteerde goederen.

"Maar ze zei ook dat de risico's voor de inflatie twee kanten op gaan. Het is goed te horen dat er ook realiteitszin heerst bij de Fed", voegde Koopman toe.

Behalve het Amerikaanse inflatiecijfers verschijnen vrijdagmiddag op hetzelfde tijdstip ook de detailhandelsverkopen, later gevolgd door de Amerikaanse industriële productie, het consumentenvertrouwen berekend door de universiteit van Michigan en de bedrijfsvoorraden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

7 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

14 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

52 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.