Wall Street richting vlakke opening

Redactie ABM Financial News - 14 juli 2017, 15:01

Markt verteert inflatiecijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag vermoedelijk vrijwel onveranderd van start. De futures op de S&P 500 noteerden een half uur voor de openingsbel rond de slotkoersen van donderdag.

De aandacht ligt met name op een aantal macro-economische cijfers en de bedrijfsresultaten van een drietal grote banken. 

Van de macrocijfers ging de meeste aandacht uit naar de inflatiecijfers. Het prijspeil bleek in juni ongewijzigd te zijn gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. De kerninflatie, zonder de volatiele effecten van voedsel en energie, kwam in juni op maandbasis uit op 0,1 procent. 

De dollar verloor hierop aan kracht ten opzichte van de euro. Het muntpaar euro/dollar werd verhandeld op 1,1454. Rond het slot in New York op donderdagavond bedroeg de wisselkoers nog 1,1405 en bij de opening van de Europese beurzen op vrijdag stond het muntpaar op 1,1407. 

Ook werd bekend dat de omzet van de Amerikaanse detailhandel in juni is gedaald. De detailhandelsverkopen namen in juni met 0,2 procent af, terwijl was gerekend op een kleine stijging.

Olieprijzen gingen met circa een procent omhoog. 

"Het is zeker een levendige week geweest voor de financiële markten, met commentaren van zwaargewichten van centrale banken die speculaties over monetaire beleidsvoornemens aanwakkerden en waarin politieke onzekerheden in Washington ook bijdroegen aan meer dynamiek in de valuta- en aandelenmarkten", zei analist Lukman Otunuga van FXRM vrijdag bij de start van de handelsdag. 

Bedrijfsnieuws

JPMorgan Chase behaalde in het tweede kwartaal meer winst, als gevolg van een sterke groei van leningen, waarmee zwakkere handelsresultaten werden gecompenseerd. De nettowinst steeg op jaarbasis van 6,2 miljard naar 7,0 miljard dollar. Per aandeel nam de winst toe van 1,55 dollar in hetzelfde kwartaal een jaar terug naar 1,82 dollar. Analisten hadden vooraf gerekend op een winst per aandeel van 1,58 dollar per aandeel. De koers van JPMorgan Chase daalde 1,7 procent in de elektronische handel voorbeurs.

Citigroup boekte in het tweede kwartaal van 2017 iets minder winst, ondanks een hogere omzet. De nettowinst daalde als gevolg van hogere kosten en meer belastingen nipt van 4,0 miljard een jaar eerder tot 3,9 miljard dollar. De winst per aandeel steeg wel, van 1,25 naar 1,28 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden vooraf op een winst per aandeel van 1,21 dollar. Het aandeel Citigroup zakte voorbeurs 0,8 procent.

Ook de koers van Wells Fargo reageerde vanmiddag negatief op de resultaten, met een daling van 1,5 procent. De nettowinst van Wells Fargo steeg met 5 procent op jaarbasis naar 5,8 miljard dollar op een omzet van 22,2 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst per aandeel op van 1,07 dollar, een stijging van 6 procent. Analisten geraadpleegd door Factset voorzagen een winst per aandeel van 1,01 dollar voor het tweede kwartaal. 

Slotstanden 

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.447,83 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.553,09 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 6.274,44 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.