Cijferseizoen ook op Damrak van start

Redactie ABM Financial News - 16 juli 2017, 12:04

Centrale banken eisen ook weer aandacht.

(ABM FN-Dow Jones) De komende week zijn het opnieuw de centrale banken die een belangrijke rol opeisen, maar ook de start van het cijferseizoen op het Damrak kan op aandacht rekenen.

Woensdag openen ASML en TomTom de boeken. Bij ASML zal de markt vooral letten op de outlook die het Veldhovense bedrijf afgeeft, evenals de voortgang die het boekt met de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet. Bij TomTom zullen de groeidivisies volgens analisten de krimp bij de consumententak niet volledig hebben kunnen opvangen.

Donderdag is de beurs aan Sligro en indexzwaargewicht Unilever, evenals Amsterdam Commodities nabeurs. Vrijdag openen Philips Lighting en Accell Group de boeken.

Afgelopen week werd bekend dat Ton Anbeek opstapt als CEO van Beter Bed en over een paar maanden de nieuwe topman van Accell wordt.

Accell staakte recent de gesprekken met Pon, dat de fietsenfabrikant graag toevoegde aan zijn portefeuille. Unilever stond enige tijd terug nog in de belangstelling van Kraft Heinz van Warren Buffett en 3G. Sligro is op zijn beurt mogelijk van plan zijn Emté-supermarkten te verkopen. Meer over deze plannen horen we vermoedelijk donderdag. "In het tweede kwartaal zullen wij de ontwikkelingen bij Food Retail evalueren en daar bij de halfjaarrapportage nader over berichten", zei CFO Rob van der Sluijs in april tegen ABM Financial News.

Op donderdag is de blik gericht op de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan, die beide een rentebesluit publiceren.

De verwachting is niet dat voorzitter Mario Draghi van de ECB wijzigingen in het monetaire beleid zal aankondigen. Draghi stuurde de laatste tijd evenwel al meerdere hints de wereld in dat het einde van de massale stimulus in zicht komt.

Afgelopen week werd ook bekend dat Draghi dit jaar present zal zijn in Jackson Hole in augustus. De verwachting is dat de bankier dan de aanzet zal geven tot het afbouwen van het stimulerende beleid van de ECB.

Draghi's speech in Jackson Hole vindt minder dan twee weken voor de beleidsvergadering in september plaats en biedt de centrale bankier de uitgelezen kans de markt voor te bereiden op deze stap.

De laatste toespraak van Draghi in Jackson Hole, in augustus 2014, wordt algemeen beschouwd als juist de aftrap van het opkoopprogramma van de ECB.

De Bank of Japan publiceert donderdag naast het rentebesluit ook een rapport over de stand van de Japanse economie.

De week start evenwel met een aantal richtinggevende cijfers uit China. Alvorens de handel in Europa aanvangt, wordt bekend hoe de groei zich in China ontwikkelde, aangevuld met een productiecijfer en de maandelijkse detailhandelsverkopen.

Uit de eurozone krijgen we een inflatiecijfer.

Op dinsdag volgt nog een inflatiecijfer, dan uit het Verenigd Koninkrijk, en de Duitse ZEW-index. Woensdag zal er aandacht zijn voor het wekelijkse olierapport uit Amerika, dat mogelijk de olieprijs weer in beweging zet.

Donderdag is er naast de renbesluit van de Bank of Japan en de ECB ook aandacht voor het consumentenvertrouwen in zowel de eurozone als in Nederland. Vrijdag wordt de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland bekend gemaakt.

Buitenlandse cijfers

Verder staan maandag BlackRock en Netflix op de agenda, gevolgd door Novartis, Johnson&Johnson, Bank of America, Goldman Sachs, Lockheed Martin, América Movil en IBM op dinsdag.

Woensdag openen Electrolux, Morgan Stanley, Alcoa en American Express de boeken.

Donderdag aandacht voor Nordea Bank, Volvo, SAP, Bank of New York Mellon Corp., Abbott Laboratories, eBay, Microsoft en Visa.

Vrijdag zien we tenslotte nog cijfers passeren van Colgate-Palmolive, General Electric, Honeywell en Schlumberger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

14 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

58 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 526,29 0,39% 2,04 524,25
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 821,05 -0,49% -4,01 825,06
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.011,74 0,68% 6,88 1.004,86