Beursblik: interesses Unilever in voedingstak Reckitt Benckiser onverstandig

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 07:32

Bernstein hoopt dat geruchten niet correct zijn.

(ABM FN-Dow Jones) Een overname van de voedingstak van Reckitt Benckiser door Unilever zou een erg slechte zet zijn. Dit stelde analist Andrew Wood van Bernstein.

"We zouden erg verrast en teleurgesteld zijn als de gemelde interesse van Unilever correct zou blijken", aldus Wood.

Zondag schreef The Sunday Times dat onder meer Unilever en Hormel Foods interesse hebben in bepaalde activiteiten van Reckitt Benckiser, waar French's onder valt, bekend van bijvoorbeeld Frank's RedHot en de barbecue-sauzen van Cattlemen's.

Begin april dit jaar werd al bekend dat Reckitt Benckiser de strategische opties van de voedingstak onderzocht. Afgelopen jaar behaalden deze activiteiten ongeveer 411 miljoen Britse pond aan omzet. Het bedrijfsresultaat (EBIT) was 118 miljoen pond. Wood wees er echter ook op dat in de afgelopen vijf jaar er een autonome groei van 3,0 procent was, maar zonder enige margestijging in deze periode.

De analist van Bernstein vindt dat de activiteiten van Reckitt Benckiser beter passen bij een Amerikaanse koper. De overnameprijs van 2 miljard pond, die The Sunday Times meldde, is daarbij volgens Wood ook nog eens erg hoog met 4,9 maal de omzet.

Hoewel de overname zou bijdragen aan de marges en winst van Unilever, zou het ook de autonome groei en het rendement op het geïnvesteerd kapitaal naar beneden halen, zo meent Wood. Maar belangrijker nog, aldus de analist, is dat het strategische een vreemde zet zou zijn, aangezien Unilever zich vooral focust op de opkomende landen en persoonlijke verzorging, zoals ook blijkt uit de overnames en desinvesteringen die het Brits-Nederlandse concern in de afgelopen periode deed.

Bernstein heeft een Outperform advies op Unilever met een koersdoel van 55,00 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 49,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 49,66 -0,46% -0,23 49,89