Beursblik: succes verzekeringsclaim SBM Offshore verrassing voor beleggers

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 09:18

NIBC had evenwel op hogere opbrengst uit claim voor Yme gerekend.

(ABM FN-Dow Jones) De opbrengst van de verzekeringsschikking van SBM Offshore is lager dan verwacht, maar kan door beleggers toch als een meevaller worden geïnterpreteerd. Dit schreef analist Martijn den Drijver van NIBC naar aanleiding van de voorbeurs door de Schiedamse oliedienstverlener aangekondigde schikking in de nasleep van het Noorse probleemproject Yme. 

SBM Offshore ontvangt een bedrag van 247 miljoen dollar. Dit bedrag wordt evenwel na aftrek van onder meer juridische kosten gedeeld met de Spaanse oliemaatschappij Repsol. Den Drijver raamde de uitkering in 2015 nog op 260 miljoen euro. Gezien de berichtgeving van vandaag, en hoewel SBM Offshore nog aan andere claims werkt, denkt de analist dat 260 miljoen euro wat aan de hoge kant is.

Hoewel het bedrag lager is dan waarop den Drijver rekende, vermoedt de analist dat beleggers deze "verborgen activa" vergeten waren door de focus op de Braziliaanse smeergeldaffaire en de recente contracttoekenningen. De kasstroom uit de Yme-claim en het Turritella platform, opgeteld circa 200 miljoen dollar, kunnen volgens de analist worden aangewend voor het inkopen van eigen aandelen, bovenop het al eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma.

NIBC heeft een koopaanbeveling op het aandeel SBM Offshore met een koersdoel van 19,00 euro. SBM Offshore won kort na de opening circa drie procent op 14,94 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 14,69 -0,88% -0,13 14,82