ECB wil onderzoek starten naar aandeelhouders Deutsche Bank - media

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 08:12

Chinees conglomeraat en koninklijke familie uit Qatar onder de loep.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank wil een onderzoek starten naar de twee grootste aandeelhouders van Deutsche Bank om de betrouwbaarheid en financiële positie van de investeerders onder de loep te nemen. Dit schreef de Duitse krant Sueddeutsche Zeitung maandag op basis van bronnen. 

De Europese toezichthouders willen zowel het Chinese conglomeraat HNA Group als een koninklijke familie uit Qatar doorlichten. Beide partijen hebben een belang van iets minder dan 10 procent in Deutsche Bank. 

Onder de zogenoemde 'ownership control' procedures kijkt de Europese Centrale Bank onder meer of een investeerder betrouwbaar is, waar het investeringsgeld vandaan komt en of investeerders mogelijk betrokken zijn bij criminele activiteiten als witwassen. Normaal wordt een dergelijk onderzoek gestart bij investeerders die een belang van meer dan tien procent in een bedrijf hebben. 

Volgens de krant kan de ECB een uitzondering op de regel maken als deze concludeert dat partijen, ondanks een belang van minder dan 10 procent, een grote invloed uitoefenen op in dit geval de Duitse bank. 

Het aandeel Deutsche Bank sloot vrijdag 1,0 procent lager op 16,41 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

9 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

21 juli 2017, 22:14 - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

21 juli 2017, 22:09 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.