Europese beurzen overwegend lager

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 12:33

Britse beurs uitzondering.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur overwegend lager. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index stond vlak op 386,70 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 12.582,27 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.227,62 punten. De Britse FTSE 100 noteerde daarentegen 0,6 procent hoger op 7.420,59 punten.

Beleggers kregen vanochtend een drietal publicaties over de Chinese economie te verwerken. Daaruit bleek dat de Chinese economie in het tweede kwartaal even hard is gegroeid als een kwartaal eerder. Afgelopen kwartaal steeg het Chinese bruto binnenlands product met 6,9 procent op jaarbasis, gelijk aan de groei in het eerste kwartaal en 0,1 procentpunt meer dan de groei in het vierde kwartaal van 2016.

Volgens econoom Craig Botham van Schroders groeide de Chinese economie harder dan verwacht, maar hij voorziet desalniettemin een vertraging in de tweede helft van het jaar als gevolg van een verkrapping van de kredietverlening door de Chinese centrale bank.

Maandagochtend bleek eveneens dat de industriële productie en de detailhandelsverkopen in China ook in een hoger tempo toenamen.

Het Europese statistiekbureau maakte verder bekend dat de inflatie in juni in de eurozone iets is afgevlakt. Conform een eerdere raming stegen de consumentenprijzen ten opzichte van een jaar terug met 1,3 procent. De inflatie in mei was 1,4 procent en in april zelfs 1,9 procent.

Later in de week wordt onder meer uitgekeken naar het rentebesluit van de ECB. "We verwachten dat de ECB zijn beleid ongewijzigd laat, terwijl de Duitse ZEW index een aanhoudende robuuste groei zou moeten laten zien. In het Verenigd Koninkrijk zou een dip in de inflatie en zwakke detailhandelsverkopen tot minder druk moeten leiden voor een renteverhoging in augustus", schreven analisten van Morgan Stanley in een vooruitblik voor de rest van de week.

Olie noteerde maandag licht in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 46,64 dollar, terwijl een september-future Brent 0,3 procent hoger bewoog op 49,06 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1463. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1457 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1471 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Unilever stond in de belangstelling, nadat The Sunday Times zondag schreef dat het Nederlands-Britse concern in een overnamestrijd is beland voor de voedingsactiviteiten van Reckitt Benckiser. Onder meer Hormel Foods zou ook interesse hebben in het onderdeel. Analist Andrew Wood van Bernstein was niet al te positief over de interesse van Unilever. "We zouden erg verrast en teleurgesteld zijn als de gemelde interesse van Unilever correct zou blijken", zei Wood. In Amsterdam steeg het aandeel Unilever 0,4 procent.

Hennes & Mauritz heeft in juni de omzet zien stijgen. De omzet van de Zweedse retailer nam in juni ten opzichte van een jaar eerder toe met 7 procent, gerekend in lokale valuta. Het aantal winkels steeg van 4.095 op 30 juni 2016 naar 4.517 filialen eind juni dit jaar. Het aandeel H&M steeg 1,6 procent.

Goldman Sachs is weer begonnen met het volgen van Altice met een koopaanbeveling en een koersdoel van 27,50 euro. De hervatting volgt op de beursgang van Altice USA, dat overigens een Neutraal advies kreeg van Goldman Sachs. De Franse dochteronderneming SFR kreeg ook een Neutraal advies. Altice steeg 2,0 procent in Amsterdam, terwijl SFR 1,3 procent in het groen noteerde op de Franse beurs. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Microsoft boekt meer winst

Aandeel stijgt nabeurs.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

15 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

22 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

59 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.199,22 -0,32% -16,85 5.216,07
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.314,35 0,23% 11,99 5.302,36