Lufthansa verhoogt outlook

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 20:29

Omzet en winst omhoog in eerste jaarhelft.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Lufthansa heeft in de eerste zes maanden van 2017 een hogere omzet en winst behaald en verhoogt de outlook voor heel het boekjaar. Dit maakte de Duitse luchtvaartgroep maandag nabeurs bekend in voorlopige cijfers.

De omzet steeg van 15 miljard naar 17 miljard euro in de eerste jaarhelft terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van 529 miljoen naar ruim 1 miljard euro.

Bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa steeg de aangepaste EBIT van 352 miljoen naar 680 miljoen euro. De opbrengst per stoelkilometer steeg bij constante wisselkoersen met 0,5 procent op jaarbasis terwijl de kosten per eenheid, exclusief brandstof en valuta-effecten, met 1,2 procent daalden.

Bij de overige segmenten van de groep was sprake van een stijging van de aangepaste EBIT van 177 miljoen naar 362 miljoen euro in het halfjaar.

Outlook omhoog

Lufthansa toonde zich maandag positiever over de outlook voor heel het boekjaar "omdat de omzet en operationele winst zich beter hebben ontwikkeld dankzij een sterke vraag." Volgens het luchtvaartconcern hebben de voorboekingen voor het "economisch zeer belangrijke derde kwartaal" zich gestabiliseerd. 

Daarom verhoogde het concern de vooruitzichten voor de aangepaste winst voor heel het jaar van "iets onder het vorige boekjaar" naar "boven het afgelopen boekjaar."

Verder verwacht Lufthansa dat de autonome capaciteitsgroei in de tweede helft van het jaar uitkomt op 4,7 procent, dat de omzet per stoelkilometer bij constante valuta negatief zal zijn in de tweede jaarhelft en dat de kosten per eenheid zonder brandstof en valuta effecten licht zullen dalen in de periode.

Kijkend naar de brandstofkosten verwacht Lufthansa een "staartwind van circa 100 miljoen euro" in de tweede helft van het jaar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. 

Deutsche Lufthansa zal op 2 augustus aanstaande gedetailleerde halfjaarcijfers bekendmaken. Het aandeel sloot maandag in Frankfurt 1,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Microsoft boekt meer winst

Aandeel stijgt nabeurs.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

18 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

24 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

1 uur geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.