Olieprijs daalt

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 20:54

Markt toch weer bezorgd om Amerikaanse productie.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald na een stijging van ruim 5 procent vorige week. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 0,52 dollar, of 1,1 procent, tot een settlementprijs van 46,02 dollar.

Oliefutures kwamen onder druk te staan na een rapport van de Amerikaanse Energy Information Administration waaruit bleek dat de productie binnen de schalie industrie in de Verenigde Staten in augustus vermoedelijk zal stijgen met 113.000 vaten per dag ten opzichte van juli. 

Volgens analist Brian Youngberg van Edward Jones zullen de belangrijkste drijfveren voor de markt voorlopig ook nog wel alle nieuwsberichten omtrent vraag en aanbod blijven. "We verwachten nog steeds een hogere olieprijs tegen het eind van het jaar, waarbij een hogere schalie productie wordt gecompenseerd door een sterkere vraag, terwijl de outputniveaus elders een uitdaging zullen blijven vormen", aldus de marktvorser.

Afzonderlijk werd maandag bekend dat de olieproductie in China in de eerste helft van 2017 is gedaald met ruim 5 procent op jaarbasis tot circa 4 miljoen vaten per dag. De olie-import steeg met 14 procent tot 8,5 miljoen vaten per dag. Volgens marktkenners is de toenemende oliebehoefte in China een van de belangrijkste steunpilaren voor de mondiale oliemarkt. 

Belangrijkste item voor de oliemarkt deze week is het Amerikaanse voorradenrapport van de EIA op woensdag. Volgende week maandag evalueren gedelegeerden van de OPEC in Moskou hun productie-afspraken. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Dalers hebben overhand.

1 uur geleden - Lees verder

Weinig beweging op Wall Street

Nauwelijks richtinggevend nieuws.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vlak slot

Nauwelijks richtinggevend nieuws.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

2 uren geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.