P&G in vizier van activistische aandeelhouder

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 09:27

Nelson Peltz wil in bestuur van concurrent Unilever.

(ABM FN-Dow Jones) De activistische aandeelhouder Nelson Peltz wil een plek krijgen in het bestuur van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Procter & Gamble om zo hervormingen door te kunnen voeren. Dit schreef The Wall Street Journal maandag.

P&G, een concurrent van Unilever, heeft te kampen met zwakkere resultaten. Aandeelhouder Trian wil nu via een stemming voor elkaar krijgen dat Peltz in het bestuur komt. Dit wordt volgens The Wall Street waarschijnlijk in oktober aan de aandeelhouders voorgelegd. Trian heeft een belang in P&G van circa 3,3 miljard dollar. De totale marktwaarde van het levensmiddelenconcern is ruwweg 222 miljard dollar.

Beide partijen zijn reeds maanden met elkaar in gesprek, maar vorige week besloot P&G te weigeren om Peltz in het bestuur toe te laten. Wel beloofde de onderneming zijn aandeelhouder om kosten te gaan besparen en herstructureringen door te voeren.

Eerder al werd P&G belaagd door een andere activistische aandeelhouder, Bill Ackman.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.