SBM Offshore sluit akkoord met verzekeraars over Yme

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 07:34

SBM Offshore ontvangt 247 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft op hoofdlijnen een overeenkomst gesloten met een groep van verzekeraars in de nasleep van het Noorse probleemproject Yme. De definitieve overeenkomst wordt naar verwachting binnen enkele weken geformaliseerd. Dit maakte de oliedienstverlener maandag voorbeurs bekend.

SBM Offshore ontvangt een bedrag van 247 miljoen dollar. Dit bedrag wordt na aftrek van onder meer juridische kosten gedeeld met de Spaanse oliemaatschappij Repsol. De schikking vond plaats met een groep verzekeraars die 73,6 procent representeren van een primaire verzekeringslaag van 500 miljoen dollar. SBM Offshore handhaaft zijn vorderingen tegen de andere verzekeraars.

In september 2014 meldde SBM Offshore dat het een verzekeringsclaim van 1,29 miljard dollar bij zijn verzekeraars had neergelegd met betrekking tot het het Noorse probleemproject Yme, dat SBM Offshore bouwde voor Talisman Energy. Analist André Mulder van Kepler Cheuvreux  sprak destijds tegen ABM Financial News de verwachting uit dat de claim tenminste een "heel lang lopende zaak" zou gaan worden. De analist hield rekening met jaren en betwijfelde of er veel kans op succes was.

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers meende in september 2014 dat niemand meer rekening hield met een dergelijke claim. Dit betekende volgens de analist dan ook dat "elke cent die terugkomt, een meevaller is".


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 14,69 -0,88% -0,13 14,82