Veel meer nieuwe abonnees Netflix

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 22:20

Nieuwe aanwas sterker dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Netflix heeft in het tweede kwartaal van 2017 veel meer nieuwe abonnees aangetrokken dan verwacht. Dit bleek maandag na het slot van Wall Street uit de resultaten van de Amerikaanse online videodienst. 

Traditiegetrouw is het tweede kwartaal zwakker qua aanwas van nieuwe leden, waarschuwde het concern eerder en ook de markt ging hier van uit. Er kwamen in de periode evenwel 5,2 miljoen nieuwe abonnees bij, waar Netflix bij de eerste kwartaalcijfers de verwachting uitsprak van een groei van 3,2 miljoen. 

De nettowinst verbeterde van 41 miljoen naar 66 miljoen dollar, of 0,15 dollar per aandeel. Dit was nipt onder de verwachting van 0,16 dollar van de markt.

De totale omzet steeg van 2,1 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2016 naar 2,8 miljard dollar en kwam daarmee licht boven de marktverwachting uit. Van de omzet kwam circa 1,5 miljard dollar uit de streamingsactiviteiten in Amerika en 1,2 miljard dollar uit de internationale streamingsactiviteiten.

Outlook derde kwartaal

Voor het huidige verslagperiode rekent Netflix op een abonneegroei van 4,4 miljoen, een omzet van circa 3 miljard dollar en een nettowinst van 143 miljoen dollar.

Het aandeel Netflix noteerde maandag in de elektronische handel zo'n 9 procent hoger. In de reguliere handel sloot het aandeel 0,4 procent in de plus. Sinds het begin van het jaar is het aandeel circa 28 procent gestegen en in de afgelopen twaalf maanden met ruim 60 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Minder winst voor IBM

Omzet ook lager.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit verdeeld

Dollar flink omlaag.

Gisteren - Lees verder

Gemengde koersen op Wall Street

Dollar flink omlaag.

Gisteren - Lees verder

Ecuador houdt zich niet aan OPEC deal

Land pompt meer olie dan afgesproken.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.