Wall Street richting hogere start

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 14:56

Cijferseizoen begonnen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot XXX procent in het groen.

Er zal vooral aandacht zijn voor de bedrijfscijfers over het tweede kwartaal. Afgelopen vrijdag openden drie grote Amerikaanse banken hun boeken over de afgelopen verslagperiode. Vandaag is het onder andere de beurt aan vermogensbeheerders BlackRock en Charles Schwab. Na het slot geeft ook Netflix beleggers inzage in de resultaten over het tweede kwartaal.

Wat economisch nieuws betreft werd de Empire State index bekendgemaakt. Deze graadmeter daalde met 10 punten ten opzichte van juni, wat betekent dat de bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York in juli is afgekoeld, hoewel een stand boven nul wel nog altijd duidt op een positieve kijk bij de industriële bedrijven uit de regio. 

Olie noteerde maandag vrijwel onveranderd. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde vlak op 46,53 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent hoger bewoog op 48,95 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1470. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1457 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1471 op de borden. 

In Europa is vooralsnog sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,2 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. 

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend gemengd. De Chinese Shanghai Composite verloor 1,4 procent op 3.176,46 punten, ondanks meevallende macrocijfers. "Toch daalden de koersen van de Chinese aandelen. Dit wordt toegeschreven aan strengere regulering door de Chinese overheid door meer toezicht en het voornemen om het financiële risico en de schuldniveaus te verlagen", aldus beleggingsstrateeg Ineke Valk van Theodoor Gilissen Bankiers.

De beurs van Japan hield de deuren vandaag gesloten.

Bedrijfsnieuws

BlackRock heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt en zag bovendien het beheerd vermogen flink groeien. In het afgelopen kwartaal realiseerde BlackRock een winst per aandeel van 5,24 dollar, tegen 4,78 dollar in dezelfde periode een jaar eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar verdiende BlackRock 5,23 dollar per aandeel, wat ook al flink meer was dan de 3,92 dollar een jaar eerder. Het beheerd vermogen steeg met 16 procent naar 5,69 biljoen dollar. "Hoewel er nog altijd significant geld langs de zijlijn staat, zijn beleggers begonnen met het aan het werk zetten van hun middelen”, aldus CEO Laurence Fink. De koers van BlackRock ging in de elektronische handel voorbeurs met 2,8 procent omlaag.

De activistische aandeelhouder Nelson Peltz wil een plek krijgen in het bestuur van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Procter & Gamble om zo hervormingen door te kunnen voeren. P&G, een concurrent van Unilever, heeft te kampen met zwakkere resultaten. Het aandeel P&G steeg 0,5 procent voorbeurs.

Mogelijk komt ook het aandeel Apple onder druk, na een rapport van DigiTimes dat de productie van de nieuwe iPhone8 vertraging oploopt. Vooralsnog noteerde het aandeel vrijwel onveranderd ten opzichte van het slot op vrijdag. 

Slotstanden

De S&P 500 en de Dow Jones index hebben vrijdag nieuwe records neergezet op Wall Street. De indexen stegen met achtereenvolgens 0,5 en 0,4 procent tot slotstanden van respectievelijk 2.459,27 en 21.637,74 punten. Voor de Nasdaq kwam er geen nieuwe alle time high maar de index steeg wel 0,6 procent tot 6.321,47 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.