AkzoNobel doet twee overnames in Performance Coatings

Redactie ABM Financial News - 3 juli 2017, 10:23

Geeft geen financiƫle details.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel neemt het Britse Flexcrete Technologies en het Franse Disa Technology over, ter versterking van de divisie die industriële coatings en coatings voor auto's en vliegtuigen maakt. Dat maakte het verfconcern maandag bekend.

AkzoNobel noemt geen overnamebedrag of enige financiële details bij de overname, waarmee het Nederlandse bedrijf aanvullende technologie en diensten verwerft.

"Beide overnames steunen onze strategie om te investeren in groei en innovatie", zei Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. "Deze deals bieden grote kansen voor verdere innovaties op het gebied van coatings in een aantal van onze kernmarkten." 

Flexcrete Technologies maakt producten waarmee beton kan worden gerepareerd. Hiermee vergroot AkzoNobel zijn aanbod in een aantal belangrijke industriele markten, waaronder de verwerking van olie en gassen, elektriciteit, water- en mijnbouw.

Disatech levert opplakfolies die worden gebruikt voor vliegtuigen, vrachtwagens, landbouwmachines en andere industriële apparatuur. Het bedrijf uit Limoges is marktleider in technische markeringssystemen voor de luchtvaart.

De overnames moeten nog worden goedgekeurd door toezichthouders. 

AkzoNobel noteerde maandag 1,1 procent hoger op 76,94 euro op een groene beurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 75,64 0,45% 0,34 75,30