Beursblik: activisme bij Amerikaanse rivaal Wessanen

Redactie ABM Financial News - 3 juli 2017, 09:24

Potentiele waardering Wessanen op 15 tot 23 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities noemt het positief voor het aandeel Wessanen dat de activistische belegger Engaged Capital een belang van 9,9 procent heeft opgebouwd in de Amerikaanse rivaal Hain Celestial.

Engaged Capital wil het bestuursteam van Hain Celestial ingrijpend wijzigen en kijken naar een mogelijke verkoop van het bedrijf, schreef analist Alan Vandenberghe van KBC Securities maandag. Hain Celestial zou 46 tot 73 dollar per aandeel kunnen opbrengen op basis van betaalde prijzen bij recente overnames in de voedingsindustrie, aldus de analist. Het aandeel sloot op 35,80 dollar.

De verwachte verkoopprijs voor Hain komt overeen met 27 tot 43 keer de verwachte winst in 2018 of 16 tot 24 keer het EBITDA-resultaat. Bij dit soort koerswinstverhoudingen zou Wessanen 15 tot 23 euro per aandeel waard zijn, concludeerde Vandenberghe.

KBC Securities heeft een koopadvies en koersdoel van 15,00 euro op Wessanen. Het aandeel noteerde maandag op een groene beurs 0,5 procent hoger op 14,91 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
WESSANEN... toevoegen aan uw watchlist 13,99 -1,62% -0,23 14,22