Futures wijzen op hogere opening van Wall Street

Redactie ABM Financial News - 3 juli 2017, 12:41

In aanloop naar Independence Day rustige halve handelsdag in verschiet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

"De handelsvolumes zullen maandag waarschijnlijk laag zijn, vanwege de vakantiedag in de Verenigde Staten dinsdag en de halve handelsdag die eraan voorafgaat", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. De financiële markten zijn dinsdag in de Verenigde Staten gesloten vanwege de viering van de 4th of July, ofwel Independence Day.

Op macro-economisch vlak staan maandag een viertal publicaties geagendeerd. Markit Economics en ISM publiceren maandag hun inkoopmanagersindexen voor de industrie over juni. Later op de dag verschijnen tevens het Amerikaans consumentenkrediet en de autoverkopen van mei.

Olie noteerde maandag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 46,08 dollar, terwijl een september-future Brent vlak noteerde op 48,75 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1373. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1406 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1426 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,9 procent hoger, nadat CEO Elon Musk maandag bekendmaakte dat de productie van de Model 3-sedan vrijdag zal beginnen. "Model 3 voldoet aan alle wettelijke productie-eisen", meldde Musk middels een tweet. De oprichter van de fabrikant van elektrische auto's zei daarmee twee weken voor op schema te liggen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.423,41 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.349,63 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 6.140,42 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

20 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

50 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.