Olieprijs blijft stijgen

Redactie ABM Financial News - 3 juli 2017, 21:17

Daling booractiviteit in Amerika biedt steun.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gestegen. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate sloot 2,2 procent hoger op een settlementprijs van 47,07 dollar.

Daarmee was het de achtste handelsdag op rij dat de olieprijs steeg. Beleggers waren positief over de dalende booractiviteit in Amerika. Baker Hughes meldde vrijdag in zijn wekelijkse rapport de eerste daling van het aantal actieve boortorens in de Verenigde Staten sinds januari van dit jaar.

"Dit lijkt een signaal naar de markt dat we mogelijk verdere dalingen in de Amerikaanse productie zullen zien", zei marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group. 

In de eerste zes maanden van 2017 daalde de olieprijs gemiddeld met zo'n 14 procent vanwege de zorgen over de toegenomen output van de Amerikaanse schalie industrie, die de positieve impact van de productie-afspraken van de OPEC mogelijk beperken. 

Ondertussen houdt de markt ook de diplomatieke rel tussen Qatar en een viertal Arabische landen, waaronder Saoedi-Arabië, in de gaten. De Golfstaat, die wordt schuldig van het steunen van terrorisme, kreeg maandag nog 48 uur om te voldoen aan een aantal eisen die de landen hebben gesteld als onderdeel van hun boycot. Hoewel marktkenners verwachten dat de rel vooral verbaal en politiek blijft, zou een escalatie een negatieve impact kunnen hebben op de OPEC deal, aldus marktanalist Stuart Ive van OM Financial. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel ASML

Koersdoel naar 120,00 euro.

12 minuten geleden - Lees verder

Omzet Sligro gestegen

Bedrijf zoekt partner voor Emté-winkels.

12 minuten geleden - Lees verder

Remy Cointreau bevestigt outlook

Drankenproducent profiteerde in eerste kwartaal van wisselkoerseffecten.

15 minuten geleden - Lees verder

Hogere opening Europese beurzen in het verschiet

Alle ogen op ECB.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASML

Koersdoel naar 147,00 euro.

43 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.