S&P waarschuwt voor wanbetaling bij Kardan

Redactie ABM Financial News - 3 juli 2017, 13:55

Tijd dringt om Tahal te verkopen.

(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's heeft de schuld van Kardan op de nominatie gezet voor een lagere kredietrating, omdat het risico stijgt dat het bedrijf niet aan al zijn financiële verplichtingen in de komende twaalf maanden kan voldoen. Dat maakte het Israelische onderdeel van de kredietbeoordelaar, Maalot, dinsdag bekend.

De B-rating voor de twee uitstaande schuldtitels werd bevestigd, maar het bedrijf en de schulden werden op 'CreditWatch' gezet met negatieve implicaties. Volgens Maalot roept de druk op de liquiditeit twijfels op over het vermogen van Kardan om zijn grote schulden af te betalen.

De rating werd op 23 juli 2015 nog verhoogd van CCC naar B, nadat Kardan een deal sloot met zijn schuldeisers. 

Kardan moet tenminste één van zijn bezittingen per direct verkopen, om het vereiste bedrag van 120 miljoen euro, aan hoofdsom en rente, in februari 2018 te kunnen betalen.Dat betekent dat de schuldeisers zijn blootgesteld aan de uitvoeringsrisico's van dit relatief complexe verkoopproces. 

Daarbij is de financiële flexibiliteit van Kardan erg laag, meent S&P, vanwege de hoge schuld, die de kans op herfinanciering minder groot maakt, en door de zwakke eigenschappen van de beleggingsportefeuille, waaronder private bezittingen. 

S&P verwacht dat Kardan zal proberen zijn belang van 98,4 procent in Tahal Group te verkopen, bij gebrek aan veel andere mogelijkheden. De tijd voor deze transactie begint echter te dringen, volgens S&P.

Behalve 120 miljoen euro in februari volgend jaar en circa 4 miljoen euro aan diverse kosten moet Kardan in 2019 nog eens 116 miljoen euro afbetalen en in 2020 nog 106 miljoen euro. De huidige kaspositie is 7 miljoen euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Microsoft boekt meer winst

Aandeel stijgt nabeurs.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

23 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

1 uur geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KARDAN toevoegen aan uw watchlist 0,12 0,00% 0,00 0,12