Tesla levert minder voertuigen dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 3 juli 2017, 21:14

Leveringen in tweede kwartaal wel hoger dan jaar eerder.

(ABM FN-Dow Jones) Tesla Motors heeft in het tweede kwartaal van 2017 meer voertuigen geleverd dan in dezelfde periode een jaar eerder maar het aantal kwam wel onder de eigen guidance uit. Dit meldde de Amerikaanse maker van elektrische voertuigen maandagavond. 

In de driemaandsperiode steeg het aantal leveringen met 53 procent op jaarbasis tot circa 22.000 voertuigen, opgesplitst in 12.000 Model S auto's en 10.000 Model X. In totaal werden in de eerste zes maanden van dit jaar ongeveer 47.100 voertuigen geleverd.

Bij de eerste kwartaalcijfers zei Tesla echter nog te mikken op een aantal leveringen van tussen de 47.000 tot 50.000 voertuigen. In het tweede kwartaal had het concern last van een productietekort van 100 kilowatt accu's. Tot aan begin juni kwam de productie daardoor 40 procent onder de vraag uit. Sinds dit probleem is opgelost, zijn de orders en leveringen sterk toegenomen, aldus Tesla, tot zelfs een historisch niveau.

Tesla zei te verwachten dat het aantal leveringen in de tweede helft van 2017 hoger zal uitkomen dan in de eerste zes maanden van dit jaar, mits de economische omstandigheden niet verslechteren.

De totale productie lag in het tweede kwartaal op 25.708 voertuigen waarmee de output in de eerste zes maanden uitkwam op 51.126 stuks.

Het concern benadrukte dat de genoemde cijfers geen maatstaf zijn voor de financiële resultaten.

Het aandeel Tesla Motors sloot maandag 2,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

22 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

30 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

36 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

37 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

39 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.