Wall Street beweegt richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 3 juli 2017, 14:48

In aanloop naar Independence Day rustige halve handelsdag in verschiet.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

"De handelsvolumes zullen maandag waarschijnlijk laag zijn, vanwege de vakantiedag in de Verenigde Staten dinsdag en de halve handelsdag die eraan voorafgaat", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. De financiële markten zijn dinsdag in de Verenigde Staten gesloten vanwege de viering van de 4th of July, ofwel Independence Day.

Op macro-economisch vlak staan maandag een viertal publicaties geagendeerd. Markit Economics en ISM publiceren maandag hun inkoopmanagersindexen voor de industrie over juni. Later op de dag verschijnen tevens het Amerikaans consumentenkrediet en de autoverkopen van mei.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,6 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. Het zwaartepunt ligt komende handelsweek volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities bij de publicatie van het Amerikaanse banenrapport vrijdag en de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC) woensdag. De grote vraag daarbij is of de Federal Reserve op basis van de arbeidsdata zijn bullish positie zal handhaven.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op winst. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,1 procent tot 20.055,80 punten en de Chinese Shanghai Composite won tevens 0,1 procent op 3.195,91 punten.

Olie noteerde maandag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 46,28 dollar, terwijl een september-future Brent 0,4 procent hoger noteerde op 48,96 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1369. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1406 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1426 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Tesla noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent hoger, nadat CEO Elon Musk maandag bekendmaakte dat de productie van de Model 3-sedan vrijdag zal beginnen. "Model 3 voldoet aan alle wettelijke productie-eisen", meldde Musk middels een tweet. De oprichter van de fabrikant van elektrische auto's zei daarmee twee weken voor op schema te liggen. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.423,41 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 21.349,63 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 6.140,42 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

10 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

23 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

26 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

34 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.