Beursblik: Philips voegt interessante activiteit toe

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 14:39

Barclays analisten zien meer samenhang ontstaan door recente acquisities.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft met de vorige week aangekondigde acquisitie van Spectranetics een goede toevoeging aan zijn bestaande activiteiten op het gebied van microtechnologie voor hart- en vaataandoeningen gedaan. Dit zeiden analisten van Barclays dinsdag in een rapport.

Met de overname verbetert het Nederlandse concern de samenhang tussen deze en andere recente acquisities, menen de marktvorsers.

Ze veronderstellen dat de overname van Spectranetics circa 4 procent aan de omzet en zo'n 9 procent aan de aangepaste EBITA toevoegt.

De analisten vinden de overnameprijs, met een multiple van zeven maal de omzet niet goedkoop, maar strategisch solide, gezien de toenemende schaarste in de beschikbaarheid van dergelijke medisch-technische bedrijven.

Barclays heeft wel wat zorgen over de verdere samenstelling van de portefeuille, maar hebben berekend dat Philips na een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1,5 miljard euro, een bedrag van 250 miljoen voor pensioenen en de opbrengst uit de verkoop van lichtactiviteiten nog enkele miljarden ter beschikking heeft voor nieuwe acquisities.

De analisten hebben hun taxaties voor Philips aangepast, maar handhaafden hun Overwogen advies met een koersdoel van 28,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel dinsdag een vol procent lager op 31,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

22 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

52 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHILIPS KON toevoegen aan uw watchlist 30,99 -1,15% -0,36 31,35