Beursupdate: Damrak op licht verlies

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 11:14

Markt moet het doen zonder Wall Street.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde dinsdag in de tweede helft van de ochtendhandel licht lager. De AEX index verloor 0,3 procent op 511,77 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,7 procent liet optekenen. De AScX noteerde een min van 0,3 procent.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus stelde vast dat de AEX stand houdt met lage volumes. "Het minnetje houdt waarschijnlijk verband met het feit dat Wall Street na het slot van de handel in Amsterdam wat inleverde en de minnen op een aantal Aziatische beurzen na de lancering van een raket door Noord-Korea. Voorlopig zal de markt het even moeten doen met de G-20, waarna de aandacht na woensdag verschuift naar de notulen van de laatste Fed-vergadering en de Amerikaanse banendata", aldus Schutte.

Wall Street is dinsdag gesloten in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag.

Vanochtend was het macro-economische nieuws schaars. De producentenprijzen in de eurozone stegen in mei minder hard. Waar het prijspeil in mei nog met 4,3 procent toenam, was dit in mei 3,3 procent. Economen rekenden vooraf op 3,5 procent.

Olie noteerde dinsdag lager. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog 0,3 procent lager op 46,91 dollar, terwijl een september-future Brent 0,4 procent daalde naar 49,48 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1355. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1362 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag, na een verkorte sessie, stond er een stand van 1,1366 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter bleven de meeste koersen niet ver weg van de slotnoteringen van maandag. Aegon boekte een winst van 0,9 procent, maar opmerkelijke verliezers waren er nauwelijks op Philips en Altice na dat 1,0 procent inleverde.

Philips heeft het Britse gezondheidsbedrijf Health & Parenting overgenomen. Financiële details werden niet verstrekt. Met de acquisitie breidt Philips zijn aanwezigheid in de markt voor digitale applicaties voor de gezondheidszorg in het segment van zwangerschap en aanstaande en nieuwe ouders uit. Het bedrijf zal worden geïntegreerd in het digitale platform uGrow van Philips. Het aandeel Philips noteerde een verlies van 0,9 procent.

Bij de Midkapfondsen viel Fugro op met een plus van 3,7 procent, waarmee het aandeel één van vier fondsen met een plus achter zijn naam was. De bodemonderzoeker meldde een opdracht van Petrobras, maar gaf geen financiële details. BE Semiconductor Industries viel 2,1 procent terug, Air France-KLM 1,4 procent en Arcadis 1,3 procent. OCI verloor 1,7 procent.

ASR Nederland is nog altijd in de race voor de Nederlandse tak van de Italiaanse verzekeraar Generali. Dit schreef Milano Finanza dinsdag. ASR Nederland moest 1,0 procent inleveren.

Corbion is eerder dit jaar bekeken door verschillende partijen met interesse in een overname. Dit leidde evenwel niet tot een toenadering, zo schreef De Telegraaf dinsdag na een rondgang van de krant op de Zuidas. Meerdere private equitypartijen en tenminste één Amerikaanse strategische partij zouden volgens de krant naar Corbion hebben gekeken.

Recent laaide de overnamefantasie rondom Corbion weer op, na een artikel op het Amerikaanse blog WallStreet Wires. Corbion werd dinsdag 4,0 procent goedkoper, waarmee het de grootste daler was.

Bij de kleinere fondsen in de AScX liep Brunel 3,1 procent op, op ruime afstand gevolgd door ICT Group waar 0,7 procent bij kwam. Analist Corne van Zeijl van Actiam noemde Brunel maandagavond tijdens de Hollandse Aandelenavond van BNP Paribas een overnamekandidaat "en dan niet tegen deze prijs". Advanced Metallurgical Group ging met een verlies van 1,9 procent het hardst onderuit, gevolgd door Avantium dat 1,8 procent zakte.

Lokaal werd maandag een uitbreiding van het belang van Mediahuis en VP Exploitatie in Telegraaf Media Groep gemeld, na de aanmelding van nog eens zo'n 1,5 miljoen aandelen in de na-aanmeldingsperiode van het bod. TMG noteerde dinsdag vlak.

De beursgenoteerde belangen van Value8 zijn in het eerste halfjaar 2017 "per saldo" in waarde gestegen in vergelijking tot eind 2016. Procentueel was de waardestijging bij Nedsense met 62 procent het grootst. Alleen Novisource en Sucraf droegen met dalingen van respectievelijk 4,5 en 17,5 procent negatief bij. Daarnaast meldde Value8 dinsdag dat het haar optie om tot een meerderheidsbelang te komen in Keesmakers niet heeft uitgeoefend. Als gevolg daarvan is het optierecht komen te vervallen. Value8 houdt een belang van 43 procent in Keesmakers. Value8 kreeg er 0,7 procent bij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 524,69 0,58% 3,04 521,65
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,05 -0,21% -1,70 806,75
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 994,41 0,38% 3,79 990,62