Centrale Bank van Australie wijzigt beleid niet

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 07:00

Reserve Bank of Australia houdt rente op 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Australische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief conform verwachting ongewijzigd gelaten op 1,50 procent. Dit bleek dinsdag uit het rentebesluit van de Reserve Bank of Australia.

Volgens het beleidsorgaan hield de verbetering in de mondiale economie aan, terwijl de arbeidsmarkten nog steeds krapper werden.

De inflatie, eerder dit jaar nog in de lift, staat met een een lagere olieprijs nu weer onder druk. Ook de looninflatie staat nog altijd onder druk.

De indicaties voor de arbeidsmarkt zijn nog altijd verdeeld, met een verdere verbetering van de werkgelegenheid. Deze zal de komende tijd volgens de centrale bank ook verder blijven aantrekken.

De economie van Australië zal in de verwachting van de centrale bank geleidelijk verbeteren. De hausse in de mijnbouw is vrijwel achter de rug. Investeringen buiten deze sector om laten herstel zien. De consumptie blijft echter onder druk staan met een trage ontwikkeling van inkomens en hoge schulden van huishoudens.

In de huizenmarkt is het beeld nog steeds divers, met uiteenlopende verschillen in de ontwikkeling van huizenprijzen, ofschoon het er op lijkt dat die verschillen wat kleiner worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

16 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

46 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.