Europa beurzen lager rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 12:23

Risicobereidheid onder druk na rakettest Noord-Korea.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren dinsdag rond het middaguur lager. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 382,94 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.454,91 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.190,46 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent lager op 7.371,21 punten.

Bij een gebrek aan richtingevende macro-publicaties en omdat Wall Street dinsdag de deuren gesloten houdt vanwege de viering van Independence Day, haalt de markt volgens marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities zijn richting uit de macro-publicaties van een dag eerder. "De beter dan verwachte Amerikaanse ISM-cijfers zette de dollar hoger", aldus Anthis. "Recente data uit de Verenigde Staten zijn verdeeld, dus sterke industriële cijfers doen de verwachtingen voor het Amerikaans banenrapport stijgen", voegde hij toe.

Een succesvolle lancering door Noord-Korea van een intercontinentale ballistische raket leidde dinsdag tot druk op de risicobereidheid in de markt, waardoor traditionele 'veilige havens' als goud en de Japanse yen in de lift zaten.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de producentenprijzen in de eurozone in mei op jaarbasis minder hard zijn gestegen dan in april. De producentenprijzenindex steeg op jaarbasis met 3,3 procent, na een stijging van 4,3 procent in april.

De Riksbank van Zweden heeft de rente gehandhaafd op 0,50 procent negatief, maar sprak ook van een "sterke" economische activiteit en een inflatie die richting de 2 procent oploopt.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 46,95 dollar, terwijl een september-future Brent 0,3 procent lager bewoog op 49,54 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1352. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1362 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1364 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Sainsbury heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar een 2,7 procent hogere omzet geboekt. Daarnaast meldde Sainsbury dat het kostenbesparingsprogramma volgens schema verloopt. Dit boekjaar wil de Britse supermarktketen 145 miljoen pond aan kosten besparen. De besparingen zijn onderdeel van een kostenbesparingsprogramma met een looptijd van in totaal drie jaar, waarin het concern 500 miljoen pond wil besparen. Het aandeel steeg 0,9 procent.

Ryanair heeft in juni meer passagiers vervoerd, waarbij de bezettingsgraad van de vliegtuigen van de Ierse prijsvechter ook toenam ten opzichte van een jaar terug. De Britse luchtvaartmaatschappij steeg 0,8 procent.

De Duitse farmaceut Stada Arzneimittel won 2,6 procent, nadat het concern meldde dat Bain Capital en Cinven overwegen om toestemming te vragen aan toezichthoudende instanties om een nieuw overnamebod op te kunnen starten. Een eerder bod, waarbij Stada werd gewaardeerd op 5,3 miljard euro, mislukte in juni, nadat te weinig aandeelhouders hun aandelen onder het bod aanboden.

Kogellagerproducent SKF daalde 1,1 procent, nadat het concern bekendmaakte dat autoproducent Daimler het concern aanklaagt, in verband met een schikkingsbesluit van de Europese Unie over schending van de mededingingsregels. Daimler noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager.

Futures Wall Street

Wall Street is dinsdag gesloten vanwege de viering van Independence Day. De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.429,01 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 21.479,27 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 6.110,16 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.161,08 0,65% 33,38 5.127,70
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.283,75 0,38% 20,07 5.263,68