Licht verlies voor Europese beurzen

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 18:47

Volumes en volatiliteit laag.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag dicht bij huis gebleven. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,3 procent tot 382,30 punten. De Duitse DAX verloor eveneens 0,3 procent op een slot van 12.473,13 punten, de Franse CAC 40 leverde 0,4 procent in tot 5.174,90 punten en de Britse FTSE eindigde de dag op een stand van 7.357,23 punten, 0,3 procent in het rood.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets was er nauwelijks volatiliteit te bespeuren op de Europese markten, gezien de viering van Onafhankelijkheidsdag in Amerika, waardoor de volumes ook aan deze kant van de oceaan laag waren.

Kijkend naar de bredere trend op de aandelenmarkten zijn die de afgelopen weken meer onder druk komen te staan, zag Madden. "Handelaren vragen zich af of dit een gezonde reactie is, of een grotere correctie", aldus de marktanalist.

Op het kleine beetje aan macro-economische cijfers werd volgens Madden dinsdag nauwelijks gereageerd. De OESO zag een lagere inflatie in de aangesloten landen in mei. De inflatie kwam uit op 2,1 procent, tegen 2,4 procent in april. Dit markeerde het laagste niveau sinds vorige zomer, zei de organisatie uit Parijs.

Dat de inflatie onder druk staat, werd ook onderstreept door de producentenprijzen in de eurozone die in mei met 3,3 procent stegen, na een toename van 4,3 procent in april.

Hoofdeconoom Peter Praet van de Europese Centrale bank benadrukte dinsdag dan ook in een toespraak dat de ECB zijn accommoderende beleid moet voortzetten, omdat de inflatie in de regio nog altijd onder de doelstelling van de centrale bank uitkomt. Hiermee sloeg de econoom een voorzichtiger toon aan dan voorzitter Mario Draghi, die vorige week onbedoeld hintte op een groeiende kans op monetaire verkrapping.

De euro, die vorige week nog boven de 1,14 dollar uitkwam vanwege die speculatie, noteerde rond het slot in Europa op 1,1348. Dinsdagochtend verhandelde de euro/dollar op 1,1362. 

In olie werd dinsdag alleen elektronisch gehandeld. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate was bij het Europese slot 0,1 procent duurder op 47,11 dollar.

Bedrijfsnieuws

De Europese Commissie maakte bekend dat men akkoord gaat met de staatssteun voor Monte dei Paschi. UniCredit won 1,7 procent en Intesa Sanpaolo sloot vlak.

Elders in Europa was het beeld verdeeld in de financiële sector. Deutsche Bank sloot 1,9 procent hoger en Société Générale steeg 0,4 procent maar Commerzbank leverde 0,9 procent in en Banco Santander verloor 0,8 procent.

Ryanair maakte bekend dat de Ierse prijsvechter in juni meer passagiers heeft vervoerd. Volgens chief marketing officer Kenny Jacobs is de toename van 12 procent te danken aan de lagere ticketprijzen en het klantenprogramma Always getting better. Het aandeel steeg 1,4 procent. Sectorgenoten deden het slechter. Deutsche Lufthansa daalde 1,1 procent en Air France-KLM verloor 2,4 procent.

Sainsbury behaalde in het eerste kwartaal van zijn lopende gebroken boekjaar een 2,7 procent hogere omzet en maakte bekend dat het kostenbesparingsprogramma op schema ligt. Het aandeel van de Britse supermarktketen won 0,3 procent. Sectorgenoot Tesco daalde 0,2 procent en Marks & Spencer leverde 0,7 procent in. 

Een opvallende koersbeweging was er verder voor Worldpay, dat in Londen liefst 27,7 procent steeg. Dinsdag bevestigde de Britse online betaaldienst dat JPMorgan Chase samen met de verwerker van creditcardbetalingen Vantiv toenadering heeft gezocht voor een eventuele overname. "Er is geen zekerheid dat een bod wordt uitgebracht of over de voorwaarden van een eventueel bod", benadrukte Worldpay.

Stada Arzneimittel steeg 2,2 procent nadat bekend werd dat Bain Capital en Cinven overwegen een nieuw bod te lanceren, nadat het vorige afketste. De twee private investeerders zouden goedkeuring van toezichthouders willen vragen om een nieuw bod te kunnen uitbrengen. Stada zei in een reactie dat men momenteel beoordeelt of zo'n nieuw bod zou worden gesteund. Verder kondigde het Duitse farmaceutische bedrijf dinsdag managementwijzigingen aan. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

15 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

27 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

30 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

38 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.190,17 0,56% 29,09 5.161,08
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.269,71 -0,27% -14,04 5.283,75