Olieprijs kruipt nog iets omhoog

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 18:32

Amerikaanse beurzen gesloten.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag opnieuw gestegen in de elektronische handel, met lage volumes, in aanloop naar nieuwe cijfers over de productie in de Verenigde Staten.

Er was alleen elektronische handel omdat de Amerikaanse financiële markten gesloten bleven voor de viering van Independence Day. 

"Het is de minst interessante dag van de week. Het is een beetje rustig", zei analist Paul Horsnell van Standard Chartered.

De augustusfuture voor een vat ruwe Amerikaanse olie noteerde dinsdag rond het sluiten van de Europese aandelenbeurzen 0,2 procent hoger op 47,17 dollar.  De augustusfuture voor een vat Brent-olie klom 0,1 procent tot 49,74 dollar.

Maandag sloot de olieprijs voor de achtste dag op rij hoger. Dat was de langste reeks stijgingen in meer dan zeven jaar tijd. 

De markt kijkt naar cijfers die erop wijzen dat de Amerikaanse olieproductie mogelijk aan het vertragen is. Eerder daalde de olieprijs juist op de vrees dat de Amerikaanse olieproductie sterk zou stijgen. Recente cijfers wijzen echter op beperkte dalingen van de olieproductie, de voorraden en de booractiviteit in de VS, hoewel een deel daarvan kan worden toegeschreven aan slecht weer.

"De vraag die werd gesteld is of de prijzen de afgelopen maand of zo iets te veel naar onderen zijn doorgeschoten", aldus Horsnell. 

Door de reeks van stijgingen is de daling van de olieprijs door de eerdere verkoopgolf in mei en juni voor de helft goedgemaakt.

Beleggers zullen echter naar nieuwe cijfers uitkijken voor bevestiging dat de trend er echt is. Ze zullen daarom veel aandacht hebben voor de overheidsrapporten van deze week, die vanwege Independence Day donderdag worden gepubliceerd in plaats van de gebruikelijke woensdag. 

Oliekartel OPEC komt pas op 12 juli met nieuwe cijfers. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

17 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

47 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.