Sainsbury boekt hogere omzet

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 08:56

Britse supermarktketen op schema met kostenbesparingsplan.

(ABM FN-Dow Jones) Sainsbury heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar een hogere omzet geboekt. Dit meldde de Britse supermarktketen dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van een kwalitatieve trading update.

"Er is sprake van een concurrerende markt, waarbij we de druk op de kostprijs nauwlettend in de gaten houden", zei CEO Mike Coupe. "Onze strategie werkt en we zijn goed gepositioneerd om ons aan te passen aan [veranderingen in] externe omstandigheden", voegde de topman toe.

De op één na grootse supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk heeft in de 16 weken tot 1 juli een 2,3 procent hogere identieke omzet geboekt, exclusief de verkoop van brandstoffen. De totale omzet, exclusief brandstof, steeg 2,7 procent.

Daarnaast meldde Sainsbury dat het kostenbesparingsprogramma volgens schema verloopt. Dit boekjaar wil de Britse supermarktketen 145 miljoen pond aan kosten besparen. De besparingen zijn onderdeel van een kostenbesparingsprogramma met een looptijd van in totaal drie jaar, waarin het concern 500 miljoen pond wil besparen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.