Update: Beursgenoteerde belangen Value8 stijgen in waarde

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 09:00

Optie op Keesmakers niet uitgeoefend.

(ABM FN-Dow Jones) De beursgenoteerde belangen van Value8 zijn in het eerste halfjaar 2017 "per saldo" in waarde gestegen in vergelijking tot eind 2016. Dit maakte het investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries dinsdag voorbeurs bekend.

Procentueel was de waardestijging bij Nedsense met 62 procent het grootst. Alleen Novisource en Sucraf droegen met dalingen van respectievelijk 4,5 en 17,5 procent negatief bij.

Ten aanzien van SnowWorld, afgelopen half jaar goed voor een waardestijging van 16,9 procent, meldde Value8 dat het belang werd afgebouwd. "Naast een klein aandelenbelang houdt Value8 nog een optie om 5 procent van de aandelen te verwerven tegen een koers van 8 euro per aandeel", aldus het investeringsvehikel.

Daarnaast deelde Value8 dinsdag mede dat het haar optie om tot een meerderheidsbelang te komen in Keesmakers niet heeft uitgeoefend. Als gevolg daarvan is het optierecht komen te vervallen. Value8 houdt een belang van 43 procent in Keesmakers.

Value8 repte verder niet over het proces rondom de nog altijd missende goedkeurende verklaring van de accountant voor de jaarrekening over 2016. Vorig week hield Value8 een jaarvergadering, maar door het ontbreken van de handtekening van de accountant, werden diverse agendapunten, zoals goedkeuring van de jaarrekening en het dividendvoorstel geschrapt.

CEO De Vries maakte excuses voor het ontbreken van de goedkeurende verklaring. "Buitengewoon vervelend dat de handtekening er nog niet is", aldus de oud-topman van de VEB. "Ik hoop dat die er snel is."

Update: om meer informatie toe te voegen

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street sluit weer hoger

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

19 minuten geleden - Lees verder

Wall Street weer op weg naar hoger slot

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

56 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit weer hoger

Amerikaanse olievoorraden flink gedaald.

1 uur geleden - Lees verder

Update: Federal Reserve handhaaft rente

Update: Federal Reserve handhaaft rente

2 uren geleden - Lees verder

Federal Reserve handhaaft rente

Rente blijft staan op bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VALUE8 toevoegen aan uw watchlist 5,46 0,00% 0,00 5,46