Value8 ziet af van meerderheidsbelang in Keesmakers

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 12:56

Optie voor meerderheidsbelang niet gelicht.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft besloten het belang van 43 procent in Keesmakers niet te verhogen naar een meerderheid. Dit maakte het investeringsvehikel onder leiding van CEO Peter Paul de Vries dinsdag bekend.

In een toelichting aan ABM Financial News vertelde De Vries dat Value8 heeft besloten het belang niet uit te zullen breiden. "Ooit" was afgesproken dat Value8 die mogelijkheid had, en nu de einddatum van deze afspraak in zicht kwam, werd besloten de optie niet te lichten. Als gevolg daarvan is het optierecht ook komen te vervallen, meldde Value8.

Door een verhoging tot boven de 50 procent zou Value8 "een zwaardere stempel kunnen drukken", aldus De Vries, die hiertoe echter geen noodzaak zag. Ook de overige aandeelhouders in Keesmakers hielden liever de status quo in stand.

"Een hartstikke leuke onderneming" noemde De Vries Keesmakers, maar binnen Value8 geen heel grote activiteit. Keesmakers biedt een alternatief voor kaas, met minder verzadigd vet doordat melkvetten door plantaardige oliën worden vervangen.

Het aandeel Value8 steeg dinsdag 0,7 procent naar 5,84 euro. De AEX leverde 0,2 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

22 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

52 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VALUE8 toevoegen aan uw watchlist 5,48 0,37% 0,02 5,46