Valuta: dollar houdt winst voorlopig vast

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 09:22

Wall Street blijft dinsdag gesloten.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zit, sinds maandag goede Amerikaanse industriële inkoopdata van het Institute for Supply Management naar buiten kwamen, in de lift.

"De vraag is of dat een tijdelijke beweging is. Stel dat dat het geval is en de dollar weer terrein prijsgeeft, dan is er voor de Federal Reserve valutatechnisch gezien geen beletsel dit jaar de rente voor een derde keer te verhogen", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

Washington heeft baat bij een lage dollar vanwege de exportpositie van de Verenigde Staten. Een relatief dure dollar past in dit licht niet goed bij een beleid dat gericht is op renteverhogingen, omdat dat de dollar op een nog hoger niveau zet. "Zeker als andere centrale banken niets doen en hun rentes constant houden", aldus Maartens.

Illustratief voor het huidige sentiment in de valutamarkt zijn wat Maartens betreft de prijzen voor goud en zilver, die flink onder druk zijn komen te staan met een laagste koers voor goud in vier maanden tijd. Dat duidt er op dat beleggers een hogere risicobereidheid hebben.

Maartens refereerde dinsdag aan het besluit van de Reserve Bank of Australia om de rente op 1,5 procent te laten staan. "Het begeleidend commentaar bij dit besluit was alleen wat minder positief dan waar de markt vooraf op hoopte en zorgde voor druk op de Australische dollar", aldus de valutahandelaar.

Maartens voorziet voor vandaag weinig vuurwerk, aangezien Wall Street de deuren gesloten houdt in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag. "Het gaat deze week uiteraard om het grote banenrapport van de Verenigde Staten over juni. Daarbij wordt niet alleen gelet op de loonontwikkeling, maar toch ook op het cijfer zelf. Als de groei van het aantal banen de verwachting overstijgt, kan dat positieve gevolgen hebben voor de dollar", aldus Maartens.

De euro noteerde dinsdag op 1,1370 dollar tegen 1,1412 maandagmorgen rond de start van de Europese aandelenhandel. De dollar kostte vanochtend 112,94 yen. De Australische dollar daalde dinsdag 0,5 procent naar 0,7912 dollar. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

37 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting verdeeld slot

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

48 minuten geleden - Lees verder

Heineken beeindigt distributie-overeenkomst met Coca-Cola Femsa

Nederlandse brouwer gaat distributiekanalen van Brasil Kirin Holding gebruiken.

54 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Saoedi Arabiƫ beperkt export in augustus.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.