Worldpay mogelijk overnameprooi voor JPMorgan

Redactie ABM Financial News - 4 juli 2017, 14:57

Toenadering nog geen zekerheid van bod op Britse online betaaldienst.

(ABM FN-Dow Jones) Worldpay Group is benaderd door JPMorgan Chase en Vantiv voor een eventuele overname. Dit bevestigde de Britse online betaaldienst dinsdag na mediaberichten.

"We bevestigen dat er een eerste toenadering is geweest van Vantiv en JPMorgan Chase in verband met een mogelijke overname van alle uitstaande en uit te geven aandelen van Worldpay", zei het concern. "Er is geen zekerheid dat een bod wordt uitgebracht of over de voorwaarden van een eventueel bod", benadrukte Worldpay.

JPMorgan wilde volgens The Wall Street Journal geen commentaar geven op het bericht en een woordvoerder van de Amerikaanse creditcardverwerker Vantiv was niet direct bereikbaar volgens de zakenkrant. 

De twee partijen hebben tot 1 augustus om aan te kondigden of ze van plan zijn een bod te doen. 

Worldpay verwerkt dagelijks miljoenen betalingen in met name de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, zowel online als via mobiele apparaten. Voordat de overnameberichten de markt inkwamen, had het bedrijf een marktwaarde van circa 6,4 miljard Britse pond. In 2016 had Worldpay een omzet van 4,5 miljard pond. 

De betaaldienst was tot 2010 onderdeel van Royal Bank of Scotland, dat de onderneming toen verkocht aan private investeerders Advent International en Bain Capital als onderdeel van de voorwaarden om staatssteun te ontvangen. In 2015 werd Worldpay naar de Londense beurs gebracht.

Het aandeel Worldpay steeg dinsdag ruim 28 procent op het nieuws.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

3 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.