AkzoNobel en Elliott in september weer in Ondernemingskamer

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 14:10

Aandeelhouder wil beleid van bestuur bij afwijzen bod PPG aan de orde stellen.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel en zijn activistische aandeelhouder Elliott Advisors staan op 20 september weer in de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Dit bevestigde een woordvoerster van het concern woensdag tegen ABM Financial News.

Elliott, gesteund door een aantal andere aandeelhouders, wil dan het beleid van en het vertrouwen in het bestuur van het verf- en chemieconcern aan de orde stellen in relatie tot de wijze waarop de afwijzingen van de overnamevoorstellen van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries tot stand zijn gekomen.

Elliott ving op 29 mei nog bot bij de Amsterdamse Ondernemingskamer. Daar had de activistische aandeelhouder geëist dat AkzoNobel een bijzondere aandeelhoudersvergadering moest uitschrijven met als enige agendapunt het ontslag van president-commissaris Antony Burgmans. De Ondernemingskamer wees dit verzoek van Elliott toen af.

"Toen heeft de Ondernemingskamer aangegeven op een later tijdstip te behandelen of het verzoek van Elliott gerechtvaardigd zou zijn om verder onderzoek te doen naar het gevoerde beleid bij het afwijzen door AkzoNobel van het overnamevoorstel van PPG Industries. Die vervolgbehandeling zal nu op 20 september plaatsvinden, nadat is vastgesteld dat dit een voor alle partijen acceptabele datum is", zei directiewoordvoerster Diana Abrahams desgevraagd.

Intussen heeft eigenaar Paul Singer van Elliott zijn belang en stemrecht in AkzoNobel vergroot van 3,25 naar 5,01 procent, zo bleek op 9 juni uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Tijdens de zitting van de Ondernemingskamer op 22 mei in Amsterdam meldde de advocaat van Elliott overigens dat het belang van Elliott in AkzoNobel op dat moment bijna 4,9 procent was. Daarmee zat de aandeelhouder nipt onder de AFM-meldingsgrens van vijf procent.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag 0,5 procent in de plus op 77,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

14 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

26 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

29 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

38 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 75,90 0,33% 0,25 75,65