Beursblik: Barclays haalt SBM Offshore van kooplijst

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 09:18

Koersdoel omhoog naar 17,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft woensdag het advies voor SBM Offshore verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen, maar trok het koersdoel wel licht op van 17,10 naar 17,50 euro.

Volgens analist Mitch Pickup van de Britse zakenbank is het ergste inmiddels achter de rug voor Europese oliedienstverleners. Er is minder werk, maar de kosten zijn daarop aangepast. De marktvorser denkt dat de sector momenteel aan het begin staat van een langdurig herstel, met de nadruk op langdurig.

SBM blijft volgens Barclays één van de leiders in de markt voor FPSO's, wat recent nog werd bevestigd met de toewijzing van het Liza offshore project in Guyana. Maar momenteel zijn er door Pickup weinig aanjagers te bespeuren voor een koersstijging. Daarbij zullen de problemen in Brazilië, als gevolg van een smeergeldaffaire, beleggers aan de zijlijn houden, denkt de analist. "Met dit in het achterhoofd verlagen we ons advies voor SBM Offshore naar Gelijkgewogen."Er zijn volgens Pickup betere opties in de sector dan de Schiedamse onderneming, ondanks de "gezonde" koerspotentie van 30 procent.

Op een lichtrood Damrak noteerde het aandeel SBM Offshore 1,6 procent lager op 14,23 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 14,69 -0,88% -0,13 14,82